Možni razlogi za odsotnost cvetenja v yoshty

Se zasadil na deželi joshtu. Že več let se grm se dobro razvija, pojavile so se številne nove veje, vendar še ni mogoče poskusiti jagode – še nikoli ni bilo. Povejte mi, zakaj ne cvetijo yoshta? Raste v moji penumbri, morda ne ustreza ji?

joshta ne cvetiJoshta je hibridna kultura, njeni starši pa so gooseberries in ribez. Rastlina je močan grm s povprečno višino približno 1,5 m z iztegnjeno, do 2 m, krono. Listi rastline podobni oba njegova starša, ampak so celo večje od ribeza, ki jih potemni in ne njen vonj. Za razliko od kosmulja, yoshty nima trnja, kar močno olajša opravljanje žetve. Obroditev grm iste velike črne jagode, Svetleč vijolična in zbrani v čopičem na vsakih 5-7 kosov, katerih okus prevladuje kislost.

Za kulturo je značilna tudi povečana odpornost na bolezni, na katere vpliva koruza in ribez, pa tudi visoka zimzelenost.

Joshta izgleda zelo lepo in kot okrasni grm, še posebej, če menite, da listi ostanejo na vejah do pozne jeseni. Najpogosteje se goji za jagode. Toda pred vrtnarji včasih obstaja tako težava, da se zdi, da zdravo zdravo grmiček razvije, vendar ne prinaša sadja. Razlogi, zakaj joshta ne cvetijo, lahko obstaja več, vsi pa so povezani s tehnikami kmetovanja pri njegovem gojenju, in sicer:

  • neustrezno pristajališče;
  • pomanjkanje hranil v tleh;
  • pomanjkanje vlage.

Kje je bolje saditi?mesto za yoshty

Joshta je eden najbolj nezahtevnih grmov, ki lahko preživijo v skoraj vseh razmerah. Tudi senčni ali nižinski teren ne bo problem za njo, ampak le, če je namen sajenja izključno dekorativni.

Da bi joshta barve in obilo sadja, mora biti zasajena na sončnem kraju v rodovitnih tleh. Dobra prehrana in razsvetljava bodo rastlini zagotovile potrebne pogoje in za dobro pridelano sadje.

Za povečanje donosa izkušeni vrtnarji priporočajo sajenje joshtu v neposredni bližini ribez in kosmulja.

Še bolj gnojiti?gnojilo za yoshty

Joshta se zelo odziva na gnojenje, in jih je treba narediti na fazi iztovarjanja, izdelavo v jami:

  • humus (približno polovica vedra);
  • peščica lesa pepela;
  • superfosfat (80-100 g).

Nato puša mora vsako organsko onesnaženje vzmet superfosfat (30 g zdravila na kvadratni meter razponu) in pade in kalijev sulfat (20 g).

Kako voda?yosh zalivanje

Grm, ki nima vlage, ne bo le cvetel, ampak bo tudi upočasnil njegov razvoj. Da bi se izognili temu, morate redno in obilno vodo yoshtu, ne dovoli popolnega sušenja zemlje. Prvič okoli krošnje se potegnejo žlebovi, ki so se umaknili iz trupa ne manj kot 30 cm. m. Območje bo treba do 30 litrov vode na namakanje, sicer vlaga ne more priti do korenin, ki so na globini 40 cm.

Za preprečitev hitrega izhlapevanja vlage je treba grmovje zaprati s humusom ali gnilim kompostom.

Voda rastline in druge vrtne rastline – zgodaj zjutraj ali zvečer, tako da se voda absorbira.

Nasveti za rast joshty – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector