Že dolgo časa rastejo peteršilj, vendar se izkaže lepo in gosto. Slišal sem, da lahko rasteš sadnice peteršilja. Recite, kdaj morate saditi sadike peteršilja, da dobite dobro žetev?

Pridobite šareno grmičevje peteršilja ni vedno mogoče. Če želite zbrati dobro žetev, lahko rastejo sadnice peteršilja.

Prednosti rastočih sadik maščob

prve poganjke peteršilja na sadikih

Odrasle sadike peteršilja je mogoče storiti na dva načina:

  • sejati seme v posodo in jih nato prenašati skupaj s tlemi, to je brez vznemirjanja koreninskega sistema;
  • sadike rastejo takoj v loncu in nato presadijo v tla (z odprtim koreninskim sistemom).

Pri presajanju sadik, ki se gojijo na prvi način, peteršilj nadaljuje svojo rast brez sprememb, vendar je drugi način zasajenega podvržen nekaj prilagoditvenemu obdobju depresije.

Toda na celotno sajenje peteršilj sadik vam omogoča, da bi dobili bolj bujno zeleno grmovje v zgodnjih fazah – mesec in pol ali dva pred semen, posejanih v tleh.

Da bi pospešili kalitev semen, morajo kaliti. Za to sipajte seme s toplo vodo in pustite tri dni. Voda se spreminja vsak dan. Po treh dneh izpustite vodo, posušite semena in jo pustite v hladilniku za en teden. Ali jih enakomerno porazdelite na mehko krpo in pustite, dokler niso popolnoma kalili. Tkiva občasno navlažijo.

Za pridobitev zgodnjega pridelka je treba peteršilj posejati v pripravljenih posodah s hranilno zemljo v globoke globine 1 cm.

Za sadike niso bili debeli, morajo semena posajene posamično na razdalji 2 cm od vsakega groomsman ali jih zmešamo s peskom.

Semena so posuta z zemljo, izlije, prekrita s filmom ali steklom in oblečena na sončno okensko steklo. Hitreje se dvignejo, če temperatura ne pade pod 25 ° C. Ko bodo prvi listi filma odstranjeni.

Sadikami se razprši ali zalivali z raztopino gnojila (0,5 g na 1 L vode), ne da bi sušenje tal in izpostavljenost neposredni sončni svetlobi.

 Pri saditvi sadike peteršilja v odprtem prostoru

kdaj saditi sadike peteršilja

Ko se pojavi drugi par listov, je treba sadike posaditi v ločene skodelice, tako da se razvijejo bolje in močnejše.

V začetku maja, okrepljena ohrovt peteršilja, zasajenih na odprto posteljo. Istočasno morate vodo priti.

Sajenje je treba opraviti v intervalih 5-8 cm med grmičevjem in 25 cm med vrsticami. V prihodnosti skrb za peteršilj sestavljajo zalivanje zgodaj zjutraj ali zvečer in plevela. Prav tako je treba uvesti gnojila. Za večkratno žetev v sezoni mora biti zelena odrezana na koren, kar bo povzročilo njeno večkratno rast.

Video o pravilnem sajenju sadik peteršilja