Mlajši sin je zelo všeč tangerine. Po drugem nakupu in jedenju je posadil kamen v lonec, da je rastel sam. Leto kasneje se je iz nje razvilo majhno drevo. Povej mi, kako poskrbeti za drevo mandarine, da dobim žetev?

Evergreen trajnica – mandarinsko drevo pogosto goji doma. Ne samo, da izgleda lepo na okenski polici, ampak vas bo prosila tudi z okusno žetvijo. Majhne mandarine na krhkih, na prvi pogled, granulah zori do jeseni in lahko trajajo na drevesu pred začetkom zime. Za drevo mandarine, da je plodno, je treba skrbno skrbeti za to.

mandarina

Ustvariti idealne pogoje za razvoj trajnice lahko zagotovijo:

  • hranljiva tla;
  • pravilna lokacija in razsvetljava;
  • temperaturni režim;
  • potrebno vlažnost in zalivanje;
  • redno gnojilo;
  • občasno obrezovanje in presaditev.

Izbira tal

Mandarina ljubi ohlapno hranilno zemljo, v kateri lahko korenine “dihajo”. Obvezen pogoj za sajenje dreves je prisotnost drenažne plasti v loncu. Izčrpna vlaga naj se izteče iz njega.

Podlaga za mlade rastline in odrasle drevesa se nekoliko razlikuje v sestavi. Da bi mlade mandarine cvetele in tvorile prvo sadje, pripravijo naslednjo mešanico tal:

  • listna zemlja (1 del);
  • travnata površina (2 dela);
  • humus (1 del);
  • pesek (del).

Za zrela drevesa je zemlja dodatno obogatena z maščobo, medtem ko se količina zemeljskega zemljišča poveča za faktor 1,5.

Lokacija in razsvetljava

mandarinsko drevo

Mandarsko drevo zahteva dobro razsvetljavo in se bo počutilo najbolj udobno na južnem oknu. Prav tako raste na jugovzhodni ali jugozahodni strani. Vendar pa je vredno upoštevati, da neposredna sončna svetloba opeče nežne liste, tako vroče poletje pritenyayut rastlin.

Mandarina po svoji naravi monogamna in ne prenaša pogoste spremembe “kraja bivanja”.

S prihodom poletja se lonec ali kaduška z drevo prednostno izvede na prostem. Lahko ga celo prikopat na cvetlični ploščadi, vendar preden gre hladno, ga je treba peljati v sobo.

Related  Kako določiti nitrate v lubenici?

Temperatura in zalivanje

mlade mandarine

Vezi popkov in nadaljnje pridelave so možne le, če opazimo temperaturni režim – 18 stopinj toplote poleti in pozimi najmanj 12 stopinj.

Voda mandarine s toplo, stabilno vodo (po možnosti deževnico) večkrat na dan. Iz pršilne pištole posejamo listnato kapo in enkrat tedensko se tuširajo. V zimskem času je dovolj, da se tla dvakrat tedensko navlažijo.

cvetoče mandarinsko drevo

Če rastlina ne želi cveteti, jo lahko prisilite. Če želite to narediti za en mesec, mandarini ni dovoljeno zalivanje.

Izvajanje prevlek, obrezovanje in presajanje

oblikovano drevo

Hranjenje se izvaja spomladi in poleti, preostanek mandarine pa ne potrebujejo. Kot gnojilo uporabite posebne spojine za rastline citrusov, ki vsebujejo dušik in malo fosforja.

Na mladi ustrelitvi je treba zgornji del zaskočiti, tako da se začne utripati. V prihodnosti se opravi obrezovanje, da se grmu pokaže želena oblika. Odstranite tudi suhe in prešibke veje.

Presaditev mladih mandarinov je treba opraviti letno pred začetkom rasti, odrasla drevesa pa vsaka tri leta. Korenine, ki se držijo iz zemlje, govorijo o potrebi po zamenjavi lonca.

Odraščanje in skrb za drevo mandarine – video