Letos so se paradižniki in kumare v rastlinjaku šibko povečali. Prijatelj je svetoval, naj naslednjič uporabi Rastorin. Kaj menite o kompleksnem gnojilu rastvorina, kako ga uporabiti in ali je primeren za rastlinjake?

Rastvorin je gnojilo, ki vključuje celo vrsto hranil:

 • cink;
 • kalij;
 • fosfor;
 • dušik;
 • magnezij;
 • vitamini skupine B;
 • magnezij.

malta v vedru

Na podlagi imena postane jasno, da je gnojilo predhodno razredčeno v vodi za uporabo. Rešitev je namenjena za gnojenje na odprtem tleh in pri gojenju v rastlinjakih in rastlinjakih. Poleg tega je priporočljivo, da se v tla spomladi pred kopanjem postelj. To bo znatno nadoknadilo zaloge hranilnih snovi podzemne vode.

Koristne lastnosti

rešitev v paketu

Uporabne lastnosti kompleksnega gnojila Rastvorina lahko rečemo, kot sledi:

 1. Uporaba gnojila pri gojenju rastlin v rastlinjakih zagotavlja uravnoteženo dopolnjevanje koreninskega sistema.
 2. Rastvorin, ki ima povečano koncentracijo hranil, deluje kot stimulant rasti, zaradi česar je mogoče zbrati zgodnji pridelek.
 3. Drog je nepogrešljiv za obloge listov, ker se zlahka prebavi skozi liste.
 4. Dobro se raztopi v vodi.
 5. Gnojilo je dobro kombinirano z zdravili za zaščito pred boleznimi in škodljivci.

Raztopina ne vsebuje klora.

Uporaba pripravka: metode in doziranje

paket z navodili

Pri nanašanju raztopine v tleh pred njegovo pomladno kopanje na 1 m2. Zemljišče za sajenje bo potrebovalo od 45 do 55 g gnojila.

Kot krmo se lahko uporablja za številne rastlinske in jagodičeve poljščine, korenovke in tudi za predelavo sadnih dreves.

100 g raztopine

Da bi korjen gnojilo paradižnik, jajčevcev in poper pripraviti raztopino na podlagi 10 litrov vode – 15 gramov Rastvorin. Nekje 2-3 tedne po sajenju povečajte delež (25 gramov na vedro vode). Z začetkom pridelka začnemo izdelovati foliarno prelivno raztopino v enakem razmerju, pogostost gnojenja – enkrat na teden.

Za koreninsko in foliarno nanašanje bučk in kumaric uporabite 10 g gnojila na 10 litrov vode. Prvi vrh preliv je treba storiti po videzu 5 resničnih listov.

Zelje, krompir, pesa, redkev se lahko zakoljejo mesec dni po setvi / sajenju. Da bi to naredili, se 15 g zdravila razredči v 1 vedro vode. Takoj, ko so se začele pojavljati korenovke, se začne obdelava listov (25 g zdravila na vedro vode).

Prvo gnojilo topnih sadnih dreves se lahko izvede že z začetkom nastanka popkov. Raztopino pripravimo v razmerju 35 g zdravila na vedro vode (na kvadratni meter). Sekundarno zdravimo po cvetenju, ko potekata dva tedna. Če želite hraniti grmičevje na 10 litrov vode, potrebujete 20 gramov raztopine.

Kakšna je razlika med topnimi in zrnatimi gnojili – video