Imam mah na travniku, kako se boriti, kako ugotoviti vzroke videza mahovine in trate po videzu, kako uporabljati organske, kemične snovi in ​​herbicide za izločanje, kako preprečiti rast mahovine?

Vzroki za mah

Večina plevelov raste na travnikih, ki so se posajene nedavno. Moss na travniku se lahko pojavi zaradi slabe drenaže, zaradi pomanjkanja gnojil zaradi neustreznega odtekanja vode zaradi prevelike gostote.

Moss pogosto raste na mestih, kjer obstaja senca, na primer pod drevesi. Prav tako raste zaradi povečane kislosti zemlje in tudi v tistih krajih, kjer je travo zelo slabo pokošeno.

Kako ugotoviti, zakaj se je mah povečal?

Razlog za njegovo pojavljanje na travniku je mogoče določiti tako, kot izgleda. Če je mahovina na vrhu zelena in rjava na dnu, to pomeni, da je zemlja preveč suha in ima kislo reakcijo. Če se širi, je posledica sence na travniku in slabe drenaže. Graška preproga mahovine raste, če je trate nizka.

Če travnik ima depresije, se v njih nalije voda, kar vodi do dobrih pogojev za rast mahov. Zaradi tega je treba trato natančno izravnati z dodajanjem zemeljskih mešanic s peskom, ker pesek izboljša drenažo tal.

Obratovanje na korenine je prišlo do kisika. Dern opeče s viharjem za pojav majhnih lukenj. Torej, če imate majhen obliž. Če imate v lasti ogromno zemljišče, je najbolje, da delate z aeratorji.

Če se je mah povečal zaradi povečane kislosti, to je, da je pH manj kot 5,5, potem je treba tlom dodati apno. To se redko uporablja, saj sistematični vnos limete škoduje travniku.

S pomanjkanjem hranil se gnojila prelijejo v tla. Če je travnik preveč temen, je najbolje, da namesto trava posadimo rastline, ki se dobro obnašajo v senci, na primer, Red Fescue.

ovsyanica

Kemikalije

Uporabljajo se mešanice, ki nastanejo z dodatkom amonijevega sulfata (amonijevega sulfata), železovega sulfata in peska, v katerem ni apna.

Priporočljivo je, da sredstva uporabite zjutraj, ko je vročina in ni vetra. V dveh dneh, če ni precipitacije, potem svetujemo, da vodo trate. Po nadaljnjih 2 tednih se mah ohladi in postane temen, ga je treba zbrati z grablje. Če je zraslo veliko, se zdravljenje ponovi. Malo kasneje si lahko posejate travo na odprtih krajih.

Amonijev sulfat spodbuja pospešeno rast trave. Če razpršite kemikalije skozi trato, jih dodajte, tako da trava naraste čim prej. Ampak, če imate veliko plevela, potem je bolje, da ne uporabite gnojil.

Herbicidna aplikacija

Herbicidi za mah, praviloma zmešani z gnojili. Uporabljati jih je treba, ko so topli. In po 2 dneh kasneje je travnik napolnjen. Nato se 3-4 dni ne razreže trave, nato pa herbicidi tiho prodrejo v tla. Ne priporočajte jih, naj uporabljajo mlade travnike, ki rastejo manj kot 2 leti.

Tekoči herbicidi se vlijejo iz zalivne vode ali razpršijo, uporabljajo se za obdelavo majhnih površin.

Point-like herbicidi popolnoma odstranijo posamezne plevele, ki rastejo v travi. Na mahovi škropljeni herbicidi ali pa ga razrežite s čopičem.

Kako preprečiti pojavljanje mahovine?

  1. Ravnajte z travo. Potem bo voda lažje prodrla v tla, kisik bo bolje prodrl v korenine, rake bo odstranila suho travo.
  2. Zračenje spodbuja loosnost zemlje.
  3. Tla prsti. Nato bodo rastline povečale odpornost proti boleznim. Zgodaj spomladi je priporočljivo uporabljati gnojila z dušikom. Zdaj je v prodaji gnojilo Biopon z dvignjenim vzdrževanjem železa, ne dovoljuje rasti mahov in prinaša trava v hranila.
  4. Ne trzite trate zelo nizko.

Če ste natančno razumeli vzrok rasti mahovine in pravilno uporabili sredstva, je mogoče te plevelove izkoreniniti v 2 tednih.

Video o boju na mahovi na travniku