Imam mlad hibiskus, že drugič cveti, le nekaj popkov. Mogoče nima dovolj moči, da zazna jajčnike? Povejte mi, kakšno gnojilo bi bilo treba uporabiti pri hibiskusu med cvetenjem?

Hibiskus ali kitajska vrtnica je že dolgo okrasila ne samo pisarne. Cvet raste skoraj v vsaki hiši zaradi nezemeljske lepote svojih socvetja, katerega barva in oblika sta najbolj raznolika. Hibiskus – rastlina, ki ni zelo mucna in ni načelna. Dovolj je, da izberemo pravo tla za sajenje, pravočasno napolnimo in razrežemo cvet in ga odnesemo v svetel kotiček v stanovanju.
Vendar pa hišnemu ljubljenčku vsako leto, ki je zadovoljen s svojimi cvetovi, mu dajte malo več pozornosti. Še posebej pomembno je podpora rastline z začetkom najbolj kritičnega obdobja – ko začne cveteti.

hibiskuse

Katera gnojila se lahko uporabijo za dopolnjevanje notranjega hibiskusa med cvetenjem? Kompleksna gnojila so najbolj primerna. Za danes v specializiranih trgovinah obstaja široka izbira priprave za te namene. Poleg tega so pridobili veliko popularnost domačih izdelkov, pripravljenih z lastnimi rokami.

Gnojilo Kitajska vrtnica je metoda izdelave koreninske hranilne raztopine.

Nakup gnojil

gilea

Za spodbujanje vezanja več popkov v času cvetenja, hibiskusa potrebujejo elemente, kot sta dušik in kalij. Za to je treba dopolniti s posebnimi kompleksnimi pripravami za cvetoče rastline.
Dobro so dokazali naslednja orodja:

  • Športnik – za 1 liter vode 1,5 ml zdravila, vode enkrat na dan v 7 dneh;
  • Gilea – za 1 liter vode 2 kapsule zdravila, uporabite dvakrat na mesec;
  • Master – za 2 litre vode 5 g zdravila, vode enkrat na teden.

Vrhunsko obleko je treba opraviti po standardnem zalivanju rastline, tako da hranila pridejo v vlažno zemljo.

Poleg tega je možno zamenjati mineralne in organske topne obloge z uporabo preparatov Gilea in Fertomix BIOHUMUS za dekorativne in cvetoče notranje rastline. Pogostost uporabe – vsakih 10 dni.
Za oploditev houseplants so tudi dobre peptoperegnoynoy tablete, kostne moke, sečnine, kaligagnezija.

Related  Svetite cvetje za travnike, ki cvetijo celo poletje

Domov sredstva za hibiskus dressing

Cvetličarji z izkušnjami so že dolgo opazili, da hibiskus aktivneje oblikuje socvetje in cvetove po oploditvi z naslednjimi infuzijami:

  1. Sladkorna infuzija. Razredčite 0,5 tsp. sladkor v 1 žlici. voda. Cvet vode dvakrat na mesec.
  2. Infuzija krvi. Za zalivanje uporabite vodo, ki ostane po odtaljevanju surovega mesa ali v katerem je bila oprana. Za hranjenje hibiskusa ne več kot enkrat v dveh tednih.
  3. Infuzija banane. Kože dveh banan prelijejo 2 litra vode (rahlo segreto), pustite, da se piva 2 dni. Voda enkrat na 10 dni.
  4. Dung. Uporablja se od drugega leta življenja (2 litra vode 2 žlici posušenega gnoja). Zaradi nenavadnega vonja je bolje, če ga uporabljamo v času, ko je rastlina izpostavljena odprtemu zraku.

Najbolj primeren čas za hranjenje je večer.

Skrb za sobni hibiskus – video