Pred dvema letoma mi je moj mož dal lepo orhidejo z velikimi pomarančnimi cvetovi. Sprva je cvetela precej voljno, vendar v zadnjem letu sprosti le nove liste. V zadnjem času sem slišal za zdravilo, ki spodbuja cvetenje orhideje. Povej mi, kako pravilno uporabiti gnojilo Bon Forte za orhideje z jantarno kislino? Kako pogosto ga lahko uporabim?

orhidejeElegantna orhidejska orhideja – kaka ženska in zahteva veliko pozornosti. Za bogato in dolgotrajno cvetenje potrebuje dodatno gnojenje, medtem ko običajna gnojila niso zelo primerna. Blagovna znamka Bona Forte je ustvarila poseben pripravek za gnojilo orhideje, ki vsebuje jantarno kislino in magnezij – potrebne elemente prehrane za okrasne in cvetoče rastline.

Kako uporabljati zdravilo?

bono forte

Gnojilo ima tekočo obliko in poleg jantarne kisline vključuje tudi celoten sklop elementov v sledovih, kot so dušik, magnezij, fosfor, železo, kalij in drugi.

Bona Forte deluje enako dobro tako z gnojenjem korenin, kot tudi s pršenjem rastlin na list. Za namakanje pod korenino je treba pripraviti delovno raztopino s hitrostjo 5 ml zdravila za 1,5 litra vode.

Med zalivanjem orhidej je treba zagotoviti, da v vodi ne stagnira presežne vode. To lahko povzroči razpad in smrt rastline.

Pri foliarnem prelivu je treba uporabiti raztopino nižje koncentracije – enaka količina vode bi bila potrebna dvakrat toliko.

Med razprševanjem cvetoče orhideje se izogibajte tekočini na cvetju.

Pogostost hranjenja je odvisna od sezone:

  • od novembra do februarja zadostuje en vnos na mesec;
  • od marca do oktobra je treba gnojiti vsak teden.

Končano raztopino lahko shranite na temnem mestu največ 2 tedna. Pri naslednji uporabi dobro pretresite, da raztopite oborino, ki je nastala na površini.

Omejitve pri uporabi gnojil

Gnojenje opravite samo s popolnoma zdravimi orhidejami. Uvedba gnojil z zunanjimi znaki bolezni rastlin je mogoča le, če je vzrok bolezni pomanjkanje hranil.

Kot je za mlade, samo posajeno cvetje, potem lahko začnete hraniti jih le 2 tedna po sajenju. To velja za presajene rastline.

Učinek zdravila

gnojilo s škropilnico

Kot rezultat gnojilnih orhidej Bona Forte:

  • izboljša videz rastlin;
  • cvet raste;
  • vzpodbuja nastajanje popkov;
  • podaljšano cvetenje;
  • krepi imunski sistem orhideje.

Cvetličarji, ki uporabljajo to gnojilo za svoje orhideje, upoštevajte, da se z redno uporabo zdravila podaljša obdobje neprekinjenega cvetenja na 6 mesecev.

Gnojilo za orhideje – video