glazbena kućaU ovom članku pripremili smo izbor jedinstvenih kuća s neobičnim dizajnom i stilom. Nećete biti iznenađeni uobičajenim oblicima danas, stoga ljudska mašta traži sve više i više novih načina ostvarivanja najhrabrijih ideja.

Kuća Nautilusa   

Kuća u gradu Mexico CityuOva zapanjujuća struktura nalazi se u gradu Mexico Cityu. Živi u paru s dvoje djece, koji su se odlučili odseliti od gradske vreve. dnevni vrt unutar kućeDizajniran je izgradnja majstora organske arhitekture Javier Senosian.

Kubična kuća u Nizozemskoj

Vanjska kubična kućaNeobicno stanovanje sagrađeno je 70-ih godina projektom arhitekta Pete Bloma. Njegova je ideja stvoriti “gradsku šumu” u kojoj bi svaka kuća predstavljala zasebno stablo.kocka kuća

Košarica u SAD-u

kućna košaraZanimljiva zgrada izgleda poput divovske košare za piknik. Dizajniran je za poznatu američku građevinsku tvrtku i košta kupca više od 30 milijuna dolara. Izgraditi građevinsko područje više od 18 četvornih metara. km. trebalo je 2 godine.košara s visine

Kuća ima površinu od 1 kvadratna. m.

prijenosna mala kućaU 2012. godini arhitekt Wang Bo Le Menzel predstavio je javnosti svoj rad – najmanju kuću na svijetu, čija je površina samo 1 kvadratna. Ovaj projekt smatra se vrlo obećavajućim i naveden je u Guinnessovoj knjizi rekorda. U uspravnom položaju u stanu možete sjesti, čitati i gledati kroz prozor. minijaturna kućaAko ga stavite na svoju stranu, možete spavati na krevetu pričvršćenom za zid. Dizajn je lako presavijati i premjestiti, jer ima male kotače i teži samo 40 kg. Iznajmljivanje takvih kuća u Berlinu je vrlo zahtjevno i košta samo 1 euro dnevno.

Zrakoplov u SAD-u

kućni zrakoplovU 90 u Mississippiju gradom Benoit je masivni oluja koje su u potpunosti uništio kuću žene po imenu Joanne Ussery. U svom džepu samo 2.000 $ lijevo, koje je proveo na kupnju prestao s radom Boeing 727 zrakoplova transportirati i instaliran na obalama rijeke na lijepoj poziciji. Gdje je nekoć bio prvi razred, sada je spavaća soba, luksuznu kupaonicu s prekrasnim pogledom s prozora je postavljen u pilotskoj kabini. Izlaza u slučaju opasnosti služe za ventilaciju dnevne sobe, a tijekom četiri WC-a još uvijek simbolički objesiti znak „Zabranjeno pušenje”. Ukupno, gradnja i transport zrakoplova potrošeno je oko 25.000 $. Joan namjerava prodati ovu neobičnu kuću, jer želi da se presele u više prostranu 747-og modela.

Related  Šarmantne božićne igračke s vlastitim rukama od slanog tijesta

Uljna platforma

kuća na uljnoj platformiGodine 1967. bivši britanski bojnik Paddy Bates odlučio se smjestiti na napuštenu naftnu platformu smještenu na Sjevernom moru. Nakon toga, on je zabilježio kao pravu kneževinu, koja je nazvala “Kneževinu Sealanda”. Ova mala izolirana država ima svoju novčanu jedinicu i grb. vinogradari na naftnoj platformiRafs Tower je popularna turistička atrakcija. Važno je napomenuti da je u kratkom životu kneževine bilo čak i pokušaj puča.

Invertirana kuća

kuća je naopakoOva čudna kuća označava grad Szymbark u Poljskoj. Struktura se nalazi naopako, a ulaz je kroz prozor u potkrovlju. Izgradnja je trajala manje od šest mjeseci i simbolizira revoluciju u umovima ljudi koji su se dogodili u doba komunizma. Autor ove kreacije je Daniel Chapevsky. Invertirana soba za kućuUnutar, svi sadržaji su također okrenuti prema gore: stolice, stolovi, TV, cvjetne posude objesile su sa stropa. Turisti ističu kako dugo vremena ovaj prostor ne radi, jer počinju trpjeti od vrtoglavice.

Sutyaginova kuća

drvena kuća na 13 katovaNaša domovina također može iznenaditi turista sa neobičnim građevinama. Nikolaj Sutyagin stvorio je ovu drvenu strukturu bez jednog nokta. S visine od 13 katova pruža se zadivljujući pogled na Bijelo more. Smatra se da je to najviša drvena kuća na svijetu. drvena kuća bez noktijuDanas vlasnik živi u prizemlju i vodi ture ove zanimljive kuće. Na žalost, ni obnova ni obnova nitko se ne bavi, a struktura se postupno uništava.

Kuća na rijeci Drini

kuća na rijeci DriniOni koji idu na splav na rijeci Drini u Srbiji imaju ugodan i neočekivano iznenađenje – naime, kabina nalazi u sredini vode. Natrag u 1968 djece iz sebi sagradio kolibu na malom otoku. kuća usred rijekeKasnije je vrijeme opetovano slomio zid i krov, pa je kuća više puta obnovljena. Danas je to najpopularnija turistička destinacija u Srbiji, koja baca atmosferu bajki i preobražava okolni krajolik.

Related  Budite sigurni da biljka u zemlji korisne bobice – sranje

Izbor u ovom članku tek je mali dio onih nevjerojatnih kuća koje se mogu naći diljem svijeta. Neki su stvorili profesionalni arhitekti, dok su drugi djela običnih ljubavnika, ali uopće ne pogoršavaju.