bonsaiKot veste, maščobni ljudje ponavadi rastejo v zelo velike velikosti, vendar v stanovanjih ni vedno mogoče ohraniti velikih velikih moških. Z uporabo tehnike bonsaia ne morete ustvariti le potrebne in kompaktne velikosti rastline, temveč tudi dati prvotno obliko.

Ustvarjanje bonsajov iz denarnega drevesa ima lastne posebnosti, in sicer:

  • izbira ustrezne zmogljivosti;
  • oblikovanje krone.

Pri izbiri različnih maščob mora upoštevati, da pestrostne vrste zaradi svojih značilnosti rastejo veliko počasneje kot drevo z zelenimi listi.

V kakšnem loncu je bolje rasti maščobe?

Običajno v klasični bonsai (na primer, bor) uporabljajo posebne jedi – nizke, a široke, v katerih je za korenine ustvarjen omejen prostor.

Z denarnim drevesom ta številka ne bo delovala. Da bi dobili čudovito in debelo deblo, bi se morala rastlina razviti. To pomeni, da koreninski sistem potrebuje več prostora: večji je in bolj razvit, večji je deblo in širša krono. V majhni skledi pitana ženska nima takšne priložnosti, tako da, dokler drevo ne doseže želene velikosti, mora rasti v vadbeni lonec.

V začetni fazi rasti bonsaija iz maščobe bi morali uporabljati reden cvetlični lonec, ki letno posadijo rastlino.

Kako pravilno oblikovati drevo?

Denarno drevo po svoji naravi že zaznamuje močan prtljažnik, zlasti v odrasli dobi. Toda pri oblikovanju bonsajov je treba upoštevati eno pomembno točko: za pridobitev debelega debla mora rastlina rasti dolge veje. Čim daljši bodo poganjki, debelejši bodo na dnu.

Debel trup v debelki lahko hitro doseže z rastočimi vrhovi.

Naredite vrhove zelo preprosto: najprej zrasla dolga veja, in ko dobi zadostno debelino na dnu, ostalo odstranite v dolžino. Mesto reza sčasoma zdravi, tako da tvori debelo vrhu. Kasneje se pojavijo nove poganjki.

Med gojenjem vrha se ne razreže veja, vendar pa morajo biti poganjki, ki so izbrani kot glavni, odrezani vsako leto.

Poleg obrezovanja bi morali redno pregledovati bonsaj in previdno odstraniti prevelike liste, da ne ovirajo dostopa svetlobe globoko v krono. Tudi letake, ki rastejo na dnu trupa, se odstranijo.

Video – kako oblikovati bonsaj iz debele ženske