конзервирани кукурузКукуруз се широко користи у европским земљама крајем 19. века. Користећи пиле од кукуруза, припремају француску и италијанску кухињу. Конзерве житарице се користе у припреми салата, Шпанцима и Грцима.

Зрно кукуруза је 70% протеина. Они садрже витамине групе Б, као и супстанцу која се зове биотин. Биотин регулише равнотежу угљених хидрата у људском тијелу и учествује у синтези антиоксиданата који успоравају процес старења. Кукуруз садржи и велику количину минерала, на пример, калцијума и магнезијума, који позитивно утичу на стање мишићно-скелетног система.

Кукуруз кукуруза гније же већ двије седмице након жетве, а приликом замрзавања кукуруза губи велику количину витамина. Очување кукуруза је одличан начин очувања корисних својстава.

Очување пацова је погодно за оне који желе да једу кукуруз и со, а беру за зимско зрно биће одлично бочно јело до меса и савршено за салате.

Конзервација од кукуруза

Цоби се чисте од листова и стигме кукуруза. Ако врх уха не зори, мекани део сече оштрим ножем или се прекине. Онда је кукуруз стављен у тепихе, сипала хладну воду и ставила снажну ватру.

Након врења, ватра се смањује и пиле се кувају док се не припреми. Кукуруз млека кува око 30 минута и зрео један сат. При кувању вода не може бити сољена.

Куване кукурузне кукице се опере хладном водом, а затим стави у посуду од три литра стакла, која је претходно стерилизована.

Да би банка не пробила, кукуруз и површина канте треба да буду на истој температури. Онда морате учинити неколико једноставних ствари:

  • у теглу додајте две кашике соли и четири кашике шећера;
  • налијте конзерву са кључањем воде;
  • стерилизирати конзерву са кукурузом 40 минута.

Затим покријте посуду са ћебетом. Кукуруз остати заштићен два дана док се потпуно не охлади. После хлађења у теглу додајте једну жлицу од 9% сирћета и окрените поклопац.

Очување кукуруза кукуруза

Кукуруз се кува, зрна се исцјепила из ушију. Затим се зрна распршују преко стерилних тегли. У топлој води додајте једну жлицу соли и три кашичице шећера. Маринада се доводи до врела и уредно улије у тегле. Стерилише се 40 минута, ваља и завити.