češnje sadjeCherry je drevo, ki lahko prinese sadje sto let. Toda če bi češnja prinesla velike donose, je treba skrbno skrbeti za to.

Izbira sladke češnje

Pri sajenju vrta je pomembno, da izberete sorte zonske češnje. V hladnem podnebju so zgodnje sorte zorenja bolj primerne. Cvetni popki sladke češnje so bolj občutljivi na mraz, kot so listavci. Ko vzmeti zamrznejo, ne morejo trpeti veje drevesa, a cvetni brsti bodo zamrznjeni. Zato je bolje izbrati sorte s povečano mrzlo odpornostjo.

Pravilno pristajanje

Pogosto češnja ne prinese sadja zaradi neustreznega sajenja. Koreninski vrat sadnega drevja ni mogoče pokopati v tleh. Treba ga je hraniti na tleh, cepivo pa dvigniti 10 cm nad tlemi. Če je koreninski vrat preveč vdelan v tla, je razvoj drevesa zamaknjen. Po treh dneh bo sladka češnja vstopila v plodno obdobje, jagode pa bodo manjše.

Kraj za sajenje češenj mora biti na jugu ali jugozahodni strani mesta. Večina svetlobnega dne na češnji mora pasti direktna sončna svetloba.

Obdobje pridelka sladke češnje

Češnja začne prinesti sadje 4 leta po sajenju. Drevo je plodno vsako leto. V polni moči sladka češnja začne saditi le po 10 do 12 letih, odvisno od sorte. Rumena češnja pride v pridelek, preden je sorta rdeča ali rožnata. Drevo bo začelo prinositi sadje prej, če bi se sadika gojila v posodi. Da bi pospešili uvajanje češenj v pridelek, lahko damo dobro drevo in damo mineralna gnojila v tla vsako sezono.

Gnojenje in zalivanje

Cherry ne voli stoječe vode. To je kultura, odporna proti suši, zato je dovolj, da jo trikrat v vodo pustite v sezoni. Pod 4-letnim češnjevim vlivamo 10 litrov vode na namakanje. Prvič zalivati ​​med cvetenjem cvetnih brsti, drugi – po cvetenju, tretji – po žetvi.

Related  Обзор мотоблоков Кентавр

V zgodnji pomladi, ko se sneg topi, drevo napolni z nitroamofosom, da poveča jajčnik. Cherry posebej težko, ko tolerira pomanjkanje kalija, zato se v začetku maja, pred cvetenjem, zaradi česar je zemlja kalijev klorid in gnojil, ki vsebujejo magnezij. Po cvetenju, spet kalijevih gnojilih, vendar že z zeliščno infuzijo ali raztopino organskih gnojil.

V poletnih mesecih lahko posadite fižol, gorčico ali fazelijo. Nato ga kosite in zaprite v tleh.

Dušikovih gnojil v jeseni, je bolje, da ne, saj so češnje začeli hitro rastejo, njeni poganjki ne bo imel dovolj časa, da dozori in vymerznut pozimi.