vrbaWillow je zelo lepa rastlina, ki jo lahko uporabite za okrasitev deželne ploskve. Pri zasnovi krajine se to drevo uporablja za ureditev hedge, kot tudi za razdelitev mesta v cone.

Po mnenju amaterskih vrtnarjev je vrba ogromno drevo, ki raste blizu vodnih teles. Vendar pa obstaja veliko podvrste vrbe:

  • visok;
  • podmerjeni;
  • pritlikavec;
  • talni pokrov.

Vsaka podvrsta vključuje več kot 80 vrst vrbe. Razlikujejo med seboj barvo listov in velikost rastlin. Da bi izbrali vrsto vrbe za okrasitev deželne ploskve, morate ugotoviti, za kakšne namene boste posadili drevo. Obrat se lahko uporablja, na primer, kot podlaga za zeleno pobočje.

Visoka vrba

Visoke vrbe predstavljajo drevesa v višini od 3 do 5 m. Barva listov se razlikuje od svetlo zelene do srebrne. Vrste visokih vrbe se odlikujejo po obliki listov. Na primer, krono sorte Sibirski srebro sestavljajo bledo zeleni listi. Dolžina vrbe je od 2 do 3,5 m.

Druga velika vrba vrba – “Hakuro-Neshiki.” Gardeners to imenujejo preprosto “japonska vrba”. To drevo je bilo na Japonskem vzrejeno konec XIX stoletja za okrasitev vrtov in ustvarjanje krajinskih kompozicij.

V cvetenju je vrba podobna japonskim češenjskim cvetjem. Cvetenje poteka poleti in traja od sredine julija do konca avgusta. Ta razred ima eno pomembno pomanjkljivost – majhno odpornost proti zmrzovanju.

Visoke sorte vrbe morajo dodeliti znatno površino mesta.

Takšna drevesa so zasajena ne le za dekorativne namene, temveč tudi, da se znebite stoječe vode. Visoke vrbe so posajene na mestih, kjer se nabira največja vlaga.

Nizko pridelane in pritlikave sorte vrbe

Nizke sorte vrbe se uporabljajo pri sestavljanju krajinskih kompozicij. Takšne sorte so grmovje z več debla, ki jih je težko vzeti za vrbo. Živahna predstavnica tega podvrsta je “švicarska vrba”.

Related  Menanam semangka dari biji hingga beri 20 kg

Višina te sorte doseže 40 cm. Po cvetenju uhanov, vrba postane srebrnka. “Švicarska vrba” se na Japonskem uporablja za rast bonsajskih dreves.

Vrba na kopnem

Vljudne vreve se uporabljajo v krajinskem oblikovanju. Takšne sorte so posajene, da ustvarijo zeleno preprogo na gredicah. Najbolj priljubljena sorta sta “Willow Moth” in “Willow Rosemary”. V višini dosegajo le 10 cm, širina pa se zelo hitro podaljša.