aster å kutteMange dyrkere er redd for å dyrke asterplanter på grunn av hyppige sykdommer i planter fusarium vilje. Selvfølgelig er denne sykdommen ganske vanlig, men erfarne fagfolk vet hvordan man kan forhindre blomsters død og er glad for å dele sin kunnskap med begynnende blomsterhandlere.

Forebyggende tiltak for å forhindre fusariose

Identifiser fusariose i et tidlig stadium av utvikling av frøplanter er ekstremt vanskelig. De fleste åpenbare tegn på sykdommen vises allerede på scenen av spirende asters: En vakker, sunn busk blir plutselig dekket med brune flekker og svimmer raskt og blir til en tørket kost.

For at asters skal unngå en slik skjebne, er det nødvendig:

  • plante planter årlig på et nytt sted, unngå langvarig dyrking av asters på en tomt;
  • i tilfelle manifestasjon av sykdommen, å nekte å dyrke asters for de neste årene for å redusere mengden av farlige sopp i jorda;
  • Unngå gjødsel av asters med ferske organiske gjødsel.

Det mest effektive tiltaket for å forhindre fusariose er dyrking av varianter av asters, resistente mot denne sykdommen.

Hvilke asters skal kuttes best?

Det er et stort utvalg av asterarter som er beregnet for kutting og har også høy motstand mot Fusarium. Velge et bestemt utvalg, du kan bli styrt av fargevalg, og det generelle utseendet, og strukturen av planten.

Noen av de mest vanlige og populære varianter for kutting er slike typer asters:

  1. Flamir. Har nok tette kronblader og en stiv stamme. Den vokser raskt, kan nå en høyde på 70 cm. Blomstringer i midten av sommeren, blomsterblomstring store, fylte, ligner pion. Farge avhengig av sorten kan enten være monofonisk eller bicolour (for eksempel hvitblå eller hvit-rosa).
  2. Matsumoto. En serie kinesiske asters voksende busk, rikelig strødd med små, men full av blomsterstand. Farge kan være veldig forskjellig, men for alle varianter av denne arten er den gule midten av blomstene karakteristisk, noe som gjør dem til å se ut som kamille, spesielt i hvite varianter.
  3. prinsesse. En serie av asters med en tett blomst som består av to slags kronblader. På kanten av inflorescences er ligulatblomstene, litt buede nedover, og bak dem er nålformet, avtagende i størrelse til midten av blomsten. I uåpnede knopper er nålrørene gule, men når de utfolder seg, får de hovedfarge, avhengig av den spesielle variasjonen.
  4. drage. Store terryblomstrer varierer langt, buet inn i senteret, kronblad, noe som gjør asters litt som krysantemum.

Og et annet tips: voksende aster for kutting, det er bedre å velge varianter med rik og rik fargestoff, solid peduncle og tilstrekkelig høy (ikke mindre enn 80 cm).

Den finesser å dyrke aster for å kutte inn i buketter – video