Jasmine er en av de vakreste hageplanter. Takket være sin unike og sjarmerende blomstring har landskapsdesignere lenge brukt denne kulturen til å dekorere private tomter og offentlige parker. Oftest i det åpne bakken vokser den såkalte “falske jasmin” – chubushnik.

Enn chubushnik skiller seg fra jasmin?

Falsk jasmin er ofte forvekslet med nåtiden, fordi de har nesten samme blomstring. Så, hvite delikate blomstrer er faktisk veldig like i utseende, og aromaen er nesten identisk. Men hvis jasmin er alltid duftende, så kan noen sorter av chubushnik vanligvis ikke ha lukt eller det er veldig svakt.

Chubushnik kalles ofte hagejasmin, noe som innebærer dens voksende egenskaper.

I tillegg adskiller Chubushnik økt vinterhardhet og kan overleve der, der jasmin er helt ubehagelig. Selv når det gjelder fryseskudd, bygger han raskt nye grener fra røttene og selvreparasjonen.

Og jasmin, og chubushnik av natur, løvfisk, men hvis den første refererer til lianas, så er den andre en absolutt en busk.

Dekorative arter av Chubushnik

Hagejasmin er representert i forskjellige former, avviker fra hverandre både generelt og i blomstring. Det er mer enn 20 typer chubushnik brukt til dekorative formål. Noen av de mest populære og vakre varianter er:

  1. Luftbåren angrep. Den har en søt duftende aroma. Selve bushen har fleksible to meter lange skudd, som når blomstringen viser seg å være helt strødd med små hengende blomster i form av klokker. Under deres vekt lener de oppreiste grenerne litt mot bakken.
  2. breen. En liten busk med en høyde på ikke over 1,5 m med doble, store og duftende blomster. Den spesielle variasjonen er at etter blomstringen faller kronbladene ikke i lang tid. Slik at de ikke ødelegger utseendet, er det nødvendig å kutte av de falmede blomsterstandene.
  3. Mont Blanc. Dvergbush opp til 1 m i høyden, men i skyggefulle steder er det mulig å strekke på leting opp til 1,8 m, mens du mister sin uberørte dekorative utseende. Det adskiller seg fra andre arter med større blader. Hvite semi-dobbelblomstrer samles i en børste til 5 stk i hver og søt lukt av jordbær.
  4. perler. En kompakt busk opp til 1,3 m i høyden har de største blomsterstandene – opp til 7 cm i diameter. De er snøhvit og terry.

Varianter av hage jasmin, funksjoner av voksende chubushnik – video