smokve Crveno crnoMeđu popularnim vrstama smokava vrijedno je spomenuti Crimeansku crnu sortu. U južnoj toploj klimi, to se događa na otvorenom terenu na području Krima, u hladnijim klimatskim uvjetima uzgaja se s obveznim skloništem za zimu ili u staklenicima.

Domovinu razreda se smatra Francuska, gdje je došao s imenima Purple iz Bordeaux ili Moisson.

Opis vrste

Muasson smokve se uzgajaju uglavnom u obliku grma, iako je priroda visinu biljke prilično pristojan i može doći do 3 m. Raznolikost se odnosi na samoplodnye i srednji plodnih dva puta tijekom sezone. Ima slatki okus s blagom kiselinom i jakom aromom.

Budući da sorta ne treba oprašivanje, može se uspješno uzgajati kao biljka.

Prvi usjev može se bere u srpnju, što je najveći – težina jednog ploda je 80-smokve sebi ima asimetrični kruška oblik, koža je obojana u tamno plave boje sa ljubičastim nijansama. Unutar, pri prijelomu, vidljivo je tamno ružičasto meso.

Budući da je drugi val u početkom rujna, zreliji sitno voće težine do 40 godina, oni su malo drugačiji od prve berbe, a više u skladu s imenom sorte: malo izdužena kruška oblik, koža je obojana u tamno purpurne (gotovo crne) boje, a meso – bogata crvena ,

Plodovi slatkih i mirisnih crnih smokava su idealni za zimske pripreme u obliku džema ili sušenog voća.

Osobitosti uzgoja

Krimske crne smokve preferiraju sunčana mjesta i bogatu zalijevanje.

Ako grm nema dovoljno svjetla, koža na plodovima neće biti zasićena tamno, ali sa žutim.

Potrebno je obratiti posebnu pozornost na smokve. Raznolikost je vrlo osjetljiva na šišanje i lako je oblikovana, što omogućuje dobivanje kompaktne i jednostavne brige. Da biste to učinili, trebate:

  • U proljeće, probadajte vrh središnjeg debla;
  • kada formiraju bočne izbojke, oni također puknu;
  • prevelike grane treba s vremena na vrijeme skratiti.

Related  Dendrobium – jasný predstaviteľ epifytických orchideí

Raznolikost nije osobito zimska i stoga, kada sadimo u vrtu, treba dobro sklonište. Učiniti to će biti lakše ako stvorite smokvu u obliku kratkog štapića i grmlja, dok sadite sadnicu pod kutom.

Žetva smokava Krimski crni – video