variert AglaonemaAglaonema er representant for familien til Aroids. Denne planten er ornamental-løvfugl og har veldig vakre store blader, som det er mye brukt til å vokse i kontorer og private hus. Under naturlige forhold har Aglaonem blader en monofonisk farge – de er farget grønne. Hjemme er det flere varierte varianter med et mønster på bladene.

Aglonema reagerer godt etter lag. Over tid, rundt den voksne bushen, blir babyer dannet. Når de vokser opp og danner sitt eget rotsystem, blir de skilt fra moderplanten og transplantert i en egen pott, og dermed få en ny busk.

Hvilken gryte er nødvendig av Aglauname?

For å plante aglaonemy er det bedre å bruke grunne boller, fordi røttene ikke vokser langt inn i den.

Dersom en slik blomsterpotte på hånden ikke er der, kan du ta en vanlig gryte, men det er nødvendig å helle i det en god drenering lag, fylle i minst 1/3 av tanken høyde.

Dette vil redusere mengden av blomsterpoten betydelig: det vil ikke være overflødig jord i potten, og vannet vil passere godt gjennom dreneringen, noe som eliminerer risikoen for å forfalle røttene. I tillegg bør en liten krukke brukes til en ung plante. I en romslig pott av Aglaonema kan ikke mestre all jord, vil vokse dårlig og kan skade.

Hvilken type land liker en blomst?

Aglaonema elsker en lett og næringsrik, bladaktig jord, i en vanskelig jord er det vanskelig for henne å danne babyer. To typer jord kan brukes til å dyrke blomsten:

  1. Blanding av butiksunderlag: for prydplanter og for orkideer. Den første jordblandingen er for løs og har en caking egenskap, noe som ikke er veldig bra for Aglaonema. Men hvis du fortynner det med samme mengde substrat for orkideer, får du den optimale varianten av jorda til aroider.
  2. For de gartnere som foretrekker å forberede sin egen blomsterjord, må du forberede og bland i like deler humus og blad jord, legge om lag en tredjedel av elva sand og litt trekull og bark.

Hvordan plante?

Dersom den unge planten har hatt tid til å bygge opp lange røtter, bør de ikke bli kuttet, men heller pent lagt og spre seg i en pott, dekket med jord. Noen ganger må Aglaonema være plassert på kanten av potten, slik at det er et sted for å legge røttene, men det er ikke noe galt med det.

Ved planting Aglaonema bør huske på at røttene er svært skjøre, så også tungt komprimert jord rundt busken er ikke nødvendig, for ikke å bryte dem.

Hvor mye lys trenger en blomst?

Som alle aroider tolererer Aglaonema ikke direkte sollys, selv om det er denne planten blant resten av familien som trenger en lysere belysning. Dette skyldes det faktum at den plate-anlegget har en lysere bilde, og alle spraglete variantene er kjent for å kreve mer lys enn blomster med rent grønne blader.

Hva du trenger å vite om å vokse Aglaonema – video