frodig amaryllisAmaryllis refererer til de housepants, som kan dyrkes selv av de mest uerfarne produsenter. Noen ganger kalles det også en “blomst for lat”, fordi det er helt upretensiøst i omsorg. Hvis fra starten å vurdere noen av funksjonene i fremtiden anlegget vil ikke forårsake for mye trøbbel, og fra pærene vil snart dukke chic pigg.

Så, for å dyrke en amaryllis hjemme, trenger du:

  • plukk opp en passende pott;
  • forberede næringsrik jord;
  • å gi ham spredt belysning;
  • rettidig vanning og fôring av blomsten;
  • Organiser en hvileperiode etter blomstring;
  • regelmessig transplantasjon.

Hvis det er nødvendig at amaryllis blomstrer på en bestemt dato, bør den plantes 4-6 måneder før den oppstår.

Jord og amaryllis blomsterpotte

En pott for en amaryllis er bedre å ta ikke så dypt, men også ikke helt flatt at røttene var hvor de skulle vokse. For å få planten til å blomstre raskere, ikke bruk for stor beholder – ytterligere 3 cm i diameter er nok (i forhold til pæren).

Jo større pæren, desto større blir blomsten av amaryllis.

Jorden skal være næringsrik og lys, slik at vannet passerer godt gjennom lagene og ikke stagnerer. Du kan til dette formål bruke et universelt kjøpt substrat. Den inneholder elementer som er nødvendige for anlegget, dessuten er det løs, noe som betyr at jorda vil tørke godt.

Vanning og fôring

Rikelig vanning av amaryllis skal først etter at han slipper en blomstpille opp til 10 cm høy, ellers vil pæren bygge opp blader i stedet. Inntil dette punktet er det lett nok å holde jorden i en litt våt tilstand. Under blomstring, må anlegget mer fuktighet, men det er viktig å finne den rette balansen, fordi i hvert rom sin egen mikroklima: noen er varmere og landet tørker ut raskere, andre – kjøligere temperaturer, slik at jorda holder på fuktigheten lenger.

Overdreven vanning er katastrofal for amaryllis: det forårsaker rotting av pæren og ytterligere død av blomsten. Og fra mangel på fuktighet blir bladene sløv, og pæren selv begynner å rynke og tørke opp.

Når det gjelder fôring, begynner noen produsenter å introdusere komplekse mineralgjødsel allerede 2 uker etter planting av pæren. Andre venter til planten blomstrer. Men hvis blomsten ble plantet i næringsjord og utviklingsproblemer ikke blir observert, er det bedre å bruke det andre alternativet. Fôring skal gjøres ikke mer enn 2 ganger i måneden.

Hvileperiode og transplantasjon

Når amaryllisen falmer, og blomstringene falmer, er det nødvendig å kutte av spissen av peduncle. For å fjerne straks er hele overjordiske delen av planten ikke nødvendig – ved “halshugget” peduncle næringsstoffer vil gradvis passere inn i pæren. Hvis hyppigheten av vanning minker med tiden, vil både bladene og blomsterpissen forsvinne seg. Da må de kuttes, og pæren plasseres i et kjølig rom i 2-3 måneder. I løpet av denne tiden vil hun få styrke før den nye blomstringen.

Omtrent en gang hvert tredje år blir amaryllis transplantert, forandret landet til friskt, og også separerer de nyopprettede barna, slik at de ikke tar bort fra moderpæren den kraften som er nødvendig for blomstring.

Vokse amaryllis hjemme – video