spirea i landetSpireas lövskog har blivit kärlek till floristerna länge på grund av sin klagande karaktär och unika utseende som växten förvärvar under blommande. Jo, hur kan du inte bli kär i en snövit boll av vårens kulturart, som påminner om brudens slöja, under vilken du inte kan se bladen? Eller hur man passerar de mjuka rosa rosen av sommar sorter?

Det finns mer än 100 typer av växter, allt från sorter med miniatyrstorlekar (upp till 15 cm) och slutar med majestätiska buskar mer än 2 meter höga.

Växa spiraea under makten även till nybörjare av trädgårdsverksamhet. Det är väl etablerat, kräver inte konstant uppmärksamhet och kan utvecklas praktiskt utan att en person deltar. Men att busken årligen är lyckosam med sin blomning, är det trots allt att lyssna på råd från mer erfarna specialister.

När kan du plantera en spiraea?

Alla typer av spiraea har hög frostbeständighet, men rotsystemet är ytligt och bildar urinroten. Utgående från detta finns vissa nyanser av landning:

  • vårblommande sorter måste planteras endast på hösten;
  • sorter som blommar på sommaren kan planteras både hösten och våren.

Vårplantering bör göras tills bladen blommar, och hösten planterar tills bladen faller av.

Var att plantera?

För att spirea rikligt och fluffigt blomma, är det nödvändigt att ta henne en solig plats på platsen. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till att om några år kommer busken att växa väldigt mycket, därför är det viktigt i början att fördela tillräckligt med utrymme för det.

Från Spiraeus visar det sig en ovanligt vacker häck. För att skapa en tät vägg bör plantor planteras på ett avstånd av 0,5 m från varandra.

Hur man planterar en spiraea?

För att plantera ett plantor måste du först förbereda en planteringskälla. Det ska vara minst 0,5 m djupt. I botten av gropen är det nödvändigt att lägga ett dräneringslager så att det tina vattnet inte undergräver busken. I det beredda spåret för att etablera plantan, sprida rötterna och vattnas rikligt.

Fördjupa väldigt djupet i marken kan inte, rotenhalsen ska ligga över marknivån för att undvika putrefaktiva sjukdomar.

När våren planterar spiree, ska alla skott förkortas med hälften. Detta kommer att underlätta snabb rotering och bildning av unga laterala skott.

Related  Geheimen van bloeiende en bloeiende viooltjes

Hur bryr du sig om en buske?

Generellt är spirea opretentiös, men i vissa aktiviteter behöver den fortfarande, som resten av floran:

  1. vattning. Fuktiga jorden runt busken bör vara oftare under blomningstiden och i torka, för resten av tiden är det nödvändigt att inte tillåta fullständig torkning av marken.
  2. matning. När buskarna blommar, lägg till kalcium- och fosforgödselmedel. På slutet av sommaren täcka buskarna med humus.
  3. beskärning. Tidiga vårblommor kan skäras först efter blommande, men sommar spirea ska skäras i mars och avlägsna hälften av busken. Dessutom behöver den senare periodiskt avlägsna den missfärgade blomställningen och skära de gamla grenarna en gång vart tredje år.

Spiraeus: landning och vård – video