hemlagad vin gjord av vinbärMånga trädgårdsmästare under sommarsäsongen samlar ett stort antal bär. Att göra hemgjord vin från vinbäret är ett bra sätt att bearbeta överskottsskörden. Med smak är hemlagat vin överlägset den dryck som köps i affären. Dessutom kommer du att vara säker på det naturliga hemvinet, för att laga det själv.

Tillverkarna att sänka priset på sin produkt, läggs till vinet, sockerersättningsmedel, som är dåligt för levern, njurarna och matsmältningssystemet. Vinet erhållen genom reduktion av koncentratet, en obehaglig eftersmak. Den enda kemisk process, som kommer att vara föremål för hem-brygga – processen socker jäsning, är vinet så hjälpsamma och trevliga att smaken.

Förberedelse av husvin från bär

För att göra hemvin från svart vinbär behöver du:

  • en tre-liters glasburk;
  • 1,2 kg vinbär
  • 200 g hallon;
  • 1,5 kg socker;
  • latex medicinsk handske;
  • sladd eller elastisk.

Vinbär och hallon måste knådas för hand. Juice pressas väl genom cheesecloth och spänna kakan genom en sikta.

Du kan inte tvätta bär innan du bearbetar det. På ytan av vinbäret är naturlig jäst, utan vilken jäsningsprocessen inte börjar.

Vinbärsjuice är ett surt medium där jäst multipliceras inte aktivt. Fermentation är långsam. Hallon läggs till vin för att påskynda reproduktionen av jäst. 1 kg socker läggs också till burken. Socker ska blandas noggrant.

Kapaciteten av vinet omfattas latex medicinsk handske för att stoppa tillgången av syre. Om saften oxideras, i stället för vin kommer bär vinäger, som kan läggas till sallader eller marinader.

För att fullständigt eliminera inkomsten av syre i bärburet är latexhandsken bunden med en sladd. Kapacitet med en wort för en dag placeras i ett kallrum och placeras sedan i ett rum med en temperatur av 22OhC, där urten strömmar i två veckor.

Under aktiv jäsning kan handsken bryta, och då kommer vinet att strömma till golvet. Placera vinbehållarna i bassängerna, för att inte spilla vinet.

Efter två veckors jäsning sätts ytterligare 500 gram socker till burken med vargen för att fortsätta processen med alkoholbildning. Efter en vecka av jäsning kommer vinet att vara klart. Det måste filtreras och hällas i glasflaskor. Innan spillet kan du justera vinens söthet genom att tillsätta socker till en ansträngd drink till smak.

Related  Geheimen van het planten van een begonia met knol terry