Jasmine är en av de vackraste trädgårdarna. Tack vare sin unika och charmiga blomstring har landskapsdesigners länge använt denna kultur för att dekorera privata tomter och offentliga parker. Oftast odlas den så kallade falska jasminen – chubushnik.

Än chubushnik skiljer sig från jasmin?

Falsk jasmin är ofta förvirrad med nutiden, eftersom de har nästan samma blomning. Så, vita delikata blomställningar är faktiskt väldigt lika i utseende, och doften är nästan identisk. Men om jasmin alltid är doftande, så kan vissa sorter av chubushnik generellt inte ha lukt eller det är väldigt svagt.

Chubushnik kallas ofta trädgårdsjasmin, vilket innebär dess växande egenskaper.

Dessutom skiljer Chubushnik ökad vinterhårdhet och kan överleva där, där jasmin är helt obekväma. Även i fråga om frysande skott bygger han snabbt nya grenar från rötterna och självreparationen.

Och jasmin och chubushnik av natur, lövskördar, om den första menar lianas, då är den andra en absolut busk.

Dekorativa arter av Chubushnik

Garden Jasmine är representerad i olika former, skiljer sig från varandra både i allmänhet och blomning. Det finns mer än 20 typer av chubushnik som används för dekorativa ändamål. Några av de mest populära och vackra sorterna är:

  1. Luftburet angrepp. Den har en söt doftande doft. Busken själv har flexibla två meter långa skott, som när blomman visar sig vara helt strönad med små hängande blommor i form av klockor. Under deras vikt lutar de upprätta grenarna något mot marken.
  2. glaciär. En låg buske med en höjd av högst 1,5 m med dubbla, stora och doftande blommor. Varianternas särdrag är att efter blomningen faller kronblad inte under lång tid. Så att de inte förstöra utseendet, är det nödvändigt att avskurna de blekade blomställningarna.
  3. Mont Blanc. Dvärgbush upp till 1 m i höjd, men i skuggiga ställen är det möjligt att sträcka sig efter ljus upp till 1,8 m, samtidigt som man förlorar sin orörda dekorativa utseende. Det skiljer sig från andra arter med större löv. Vita halv dubbla blomställningar samlas i en borste till 5 stycken i varje och ljuvligt doft av jordgubbar.
  4. pärlor. En kompakt busk upp till 1,3 m i höjd har de största blomställningarna – upp till 7 cm i diameter. De är snövit och terry.

Varianter av trädgårdsjasmin, egenskaper hos växande chubushnik – video