transplantation av förvärvat anthuriumBlomstodlarens åsikter om transplantationen av blommorna som köptes, inklusive anturium, avviker. Vissa tror att detta inte bör ske innan växten blir van vid nya förhållanden och acklimatisering, andra insisterar på omedelbar ersättning av marken.

Beslutsfattandet förblir under alla omständigheter för anthuriumens älskarinna, men det har man observerat från att en icke-transplanterad blomma, särskilt en vuxen och en stor, ofta börjar försvinna. På bladen förekommer fläckar, gradvis blekna inte bara lämnar, utan blommar själva.

Varför försvinner anthuriet efter inköp?

Orsakerna till att blomningen förblir kan vara flera, oftare är det:

 1. Det odlade rotsystemet. Vanligen växer en anthurium i små krukor. Vuxen busk vid inköpsdatumet har ett välutvecklat rotsystem. Denna blomma är även svår att ta bort från potten, utan att skada rötterna, och ofta måste kapaciteten brytas. Med anfallet på växten kan man se att dess rötter tog form av rätter, där anturium växte – de är tätt sammanflätade med varandra och jorden är praktiskt taget osynlig. På grund av detta bryts vatten och luftpermeabilitet, vatten stagnerar i den täta rotklumpen, vilket leder till dess sönderfall.
 2. Brist på näringsämnen. I blomstermarknader är växter starkt matade så att de inte förlorar sitt dekorativa utseende och blommar så länge som möjligt. Det är uppenbart att efter att ha köpt jorden är utarmad och blomman, van vid “fatten” från ett överskott av gödningsmedel, börjar vilda.

Baserat på dessa skäl är det önskvärt att fortfarande transplantera blomman efter förvärv till ett nytt, näringsrikt substrat.

Funktioner av anthuriumtransplantation

För att blomman ska lyckas överföra transplantationen är det nödvändigt:

 • det är bra att vattna en blomma;
 • hämta det ur potten;
 • ta bort skadade (ruttna) rötter;
 • Om det behövs, om rötterna är skadade är det bättre att helt byta marken, och den gamla ska försiktigt pressas ut ur rötterna med en penna eller en pinne;
 • om alla rötter är friska, ha en vitaktig rosa färg kan den gamla jorden lämnas för att inte skada dem en gång till;
 • ligga på botten av en ny kruka, 4-5 cm större än den föregående, expanderad lera och kol
 • häll lite färskt substrat på avloppet;
 • att upprätta en blomma;
 • häll den återstående jorden så att den fyller potten och alla sprickor, samtidigt som den inte starkt komprimeras.

Om anthuriumets rotsystem är starkt ruttat, bör hela jorden avlägsnas, de dåliga rötterna avklippas, ströms med aktivt kol och får torka något.

Efter transplantation måste anthurium vattnas och rikta en ström av vatten längs krukans kant. Överflödigt vatten i pannhällen. För bevattning ska du använda stående vatten, där du ibland kan lägga till lite citronsyra.

Video om anthuriumtransplantation efter inköp