plante klorosePå grunn av tilstedeværelsen av klorofyll i alle planter er det en grønn farge på løvfatet. Det skjer imidlertid ofte at selv i går begynner de grønne bladene plutselig å miste fargen. Dette skyldes mangel på klorofyll, og selve plantesykdommen kalles klorose.

Hvordan utvikler klorose i planter?

Tegn på sykdommen er “brennende ut” av bladplaten. ” Først blir det bare litt lettere, men med tiden kan det bli helt gul. Samtidig begynner tørking av spissene, og kanskje til og med sletting av løvverket. Plantens evne til å redusere fotosyntese. Unge blader som ser ut er ikke lenger så store.

Avhengig av hvilket element som mangler, kan de eksterne tegn på klorose ha spesielle egenskaper.

Årsaker til klorose

De vanligste kildene til plante sykdommer er:

  • Tilstedeværelse av sykdommer (viral eller smittsom);
  • mangel på individuelle mikroelementer i jorda;
  • økt surhet i jorda, som et resultat av hvilke planter ikke bare kan “få” av det næringsstoffer;
  • Stagnasjon av vann i rotsystemet på grunn av dårlig drenering, noe som heller ikke tillater assimilering av stoffer.

I tilfelle årsaken til klorose er andre sykdommer, vil det være svært problematisk å redde grønne kjæledyr.

Vanlige typer klorose

I forstedene er det oftest slike plantesykdommer som klorose:

  • jern,
  • Magnesium.

Jernklorose skyldes mangel på jern. Blad i øvre del av plantene blir gult nesten helt, bare årer forblir grønne. Behandling: Samtidig bruk av blad og rotte dressinger med jernpreparater. For sprøyting på arket fungerer en løsning av jernsulfat godt. For vanning under roten kan du lage en chelatert form av jernholdig topp dressing: 0,5 ts. sitronsyre og jernholdig sulfat oppløst i 1 liter kokt kjølt vann.

For å forebygge sykdom er det nødvendig å mate plantene med “Gilea-antichlorose” gjødsel.

Av de tradisjonelle metodene for å forhindre jernklorose kan man utelukke bruken av rustne negler – de blir begravet i jorda når de planter grønnsaker, blomster, trær, busker og andre planter.

For å forsurke jorda, kan du fortynne sitronsyren (på tuppen av kniven) i 1 liter vann og vanne plantene hver annen uke.

Related  Zbirajte kakovost semena kumar

Magnesiumklorose manifesteres i form av gule flekker på bladene i den nedre delen av plantene. For behandling anbefales det å bruke kalimagnesium eller magnesiumsulfat.

Klorosplanter – video