växtklorosPå grund av närvaron av klorofyll i alla växter finns det en grön färg på lövplattan. Det händer dock ofta att även i går börjar de gröna bladen plötsligt att förlora sin färg. Detta beror på brist på klorofyll, och sjukdomen i växterna kallas förlorad kloros.

Hur utvecklas kloros i växter?

Tecknet på sjukdomen är “utbrändet” av bladplattan. ” Först blir det bara lite lättare, men med tiden kan det bli helt gult. Samtidigt börjar torkningen av spetsarna, och kanske till och med släppningen av lövverket. Planternas förmåga att minska fotosyntesen. Unga löv som visas är inte längre så stora.

Beroende på vilket element som saknas kan de yttre tecknen på kloros ha särskilda egenskaper.

Orsaker till kloros

De vanligaste källorna till växtsjukdomar är:

  • Förekomst av sjukdomar (virala eller infektiösa);
  • brist på enskilda mikroelement i jorden;
  • ökad surhet i jorden, vilket leder till att växter helt enkelt inte kan “få” från det näringsämnen;
  • Stagnation av vatten i rotsystemet på grund av dålig dränering, vilket inte tillåter assimilering av ämnen.

Om orsaken till kloros är andra sjukdomar, blir det väldigt problematiskt att spara gröna husdjur.

Vanliga typer av kloros

I förortsområdena finns oftast sådana typer av växtsjukdomar som kloros:

  • järn;
  • Magnesium.

Järnkloros orsakas av brist på järn. Blad i övre delen av växterna blir gula nästan helt, bara vener förblir gröna. Behandling: Samtidig användning av löv- och rotförband med järnberedningar. För sprayning på arket fungerar en lösning av järnsulfat bra. För att vattna under roten kan du förbereda en chelaterad form av järnhaltig toppdressing: 0,5 tsk. citronsyra och järnsulfat upplöst i 1 liter kokt kyldt vatten.

För att förebygga sjukdom är det nödvändigt att mata växterna med Gilea-antichlorosis-gödselmedel.

Av de traditionella metoderna för att förhindra järnkloros kan man utesluta användningen av rostiga naglar – de är begravda i jorden när de planterar grönsaker, blommor, träd, buskar och andra växter.

För att surgöra marken kan du späda citronsyran (vid toppen av kniven) i 1 liter vatten och vattna plantorna varannan vecka.

Related  Садовая дорожка своими руками (видео)

Magnesiumkloros manifesteras i form av gula fläckar på bladen i plantans nedre del. För behandling rekommenderas att använda kalimagnesium eller magnesiumsulfat.

Klorosväxter – video