inokulumplommonAlycha är känt för sitt motstånd mot sjukdomar, skadedjur och väderförhållanden och används ofta av trädgårdsmästare för ympning på plommon. En sådan metod gör det möjligt att inte bara spara utrymme och odla två olika typer av frukt på ett träd, utan också att öka avkastningen avsevärt, samt förbättra de övergripande egenskaperna.

Så, ganska ofta istället för det stora plommonträdet som säljs av säljaren, växer ett anspråkslöst träd med små frukter, vilket dessutom kan göra ont. Det är synd att gräva honom och varför? Om du planterar resterande friska grenar av plommon alycha, kommer du att kunna äta utsökta frukter, och efter flera årstider kommer en riklig skörd att ges.

Vaccinet ska ske tidigt på våren, innan knopparna blommar i träden. Det är möjligt att plantera flera typer av körsbärsplommon på en plommon samtidigt, vilket ökar utbytet.

Urval och förberedelse av beståndet

För grundstammen, välj en ung plommon i åldern 4-5 år med en tjocklek på minst 4 cm. Det bör noteras att ju äldre beståndet blir desto svårare blir det att bli vaccinerad.

På trädet, hitta en hälsosam, oskadad gren och använd en skarp beskärningsskjuv eller en såg för att ta bort mer än hälften av den unga skottet. Skärande kanter av ett snitt med en brevpapper. I mitten av den avskalade hampan gör du en djup longitudinell snitt (upp till 5 cm). Stamstocken är klar.

Urval och beredning av scion

På den soliga sidan av den yttre delen av körsbärsplommonkronan, välj och skära en årlig hälsoskydd från sin mellanklass. Han måste ha redan mognat trä.

Klipp av toppen och förbered en 15 cm lång stam. Sänk klippet på båda sidor med en kniv för att skapa en kil.

För sticklingar är det bättre att använda skottets mittdel.

Hur man korrekt planterar en plommon i klyvningen?

Nu kan du fortsätta direkt till vaccinationen:

  1. Sätt in kilen-privo i klyftan (längsgående snittet) på diskbänken.
  2. Försegla kanterna på webbplatsen med transplantatet.
  3. Svårt att förpacka inokuleringen med en trädgårdsdamp.
  4. Sätt cellofanpåsen på den ympade stammen, dra ändarna på plastbandet under ytan. Han kommer att rädda från den ljusa solen och hålla fukten.

För att förhindra att fukt avdunstar från snittet på toppen av plommonträdet, bör det också täckas med trädgårdslak.

När den ympade kvisten tar rot måste paketet tas bort. Bekräftelse att vaccinet lyckades, kommer att fungera som en utväxt av njurarna.

Video om ympning av plommon i plommon