vrtna staza od prirodnog kamenaPut od prirodnog kamena važan je element u dizajnu vrtne plohe. Pomoću nje možete stvoriti opći sastav zgrada na mjestu. Ako je dobro opremiti trag od prirodnog kamena, to bi mogao postati glavni fokus prigradski krajolika. Da je staza od prirodnog kamena traje dugo vremena, morate ispravno zaliti beton „jastuk”, odaberite odgovarajući ljepilom za pločice i pažljivo položio kamen.

Ako uzmete u obzir sve nijanse postavljanja prirodnog kamena na betonsku podlogu, put od prirodnog kamena oduševit će vas i iznenaditi susjede.

Izlijevanje betonske baze

Potrebno je iskopati rov u širini predviđenog vrtne staze dubini od 10-15 cm. Ovaj rov ispunjen betonom, što je tlo pod prirodnim kamenom. Ako je pjesma koju se planira graditi u rasvjetnih tijela, ona je još uvijek u fazi nalijevanja betona temelja treba obaviti produbljivanje rasvjete. Za to su male “cigle” pjene postavljene u beton. Nakon što se beton osuši, grijač se može ukloniti iz udubljenja.

Nemojte stvarati žljebove ispod čvora nakon što se betonska baza osuši. Ako napravite takve niše nakon skrutnjavanja betona, onda ćete na putu ići na mikrotrakete, što će smanjiti životni vijek.

Ako ne želite biti integriran u trag rasvjeta, moguće je ispuniti cijeli rov u isto vrijeme. Beton se stvrdne 28 dana. Ako počnete da se stavi prirodnog kamena u nekoliko dana nakon izlijevanja betonske temelje, priprema za polaganje betona nije potrebno, ako od trenutka popunjavanja baze od nekoliko mjeseci je prošlo, beton treba oprati i pokriti primer.

Spajanje prirodnog kamena

Nakon pripreme betonskog temelja, potrebno je pripremiti prirodni kamen za polaganje. Polirana je i očišćena, tako da ljepilo dobro podnosi. Ako ne operete prirodni kamen prije polaganja, ljepilo će se držati čestica gline i pijeska, a kamena ploča će biti fiksirana.

Da bi se kamen čvrsto pričvrstio na betonsku podlogu, potrebno je koristiti posebnu ljepilu.

Glutonosna rješenja imaju različita temperaturna raspona primjene. Važno je odabrati ljepilo koje odgovara vašim klimatskim uvjetima. Nipošto nije moguće dogovoriti, ako radnici predlažu dodavanje aditiva protiv smrzavanja treće strane ljepilu.

Ljepljiva otopina nanosi se na betonsku “jastučić”, a zatim na ovaj mozaik postavlja prirodni kamen na žbuku.