šota za vrtnarstvoŠota je dober hranljiv medij za rastline. Šota je običajno razdeljena na višino in nižje.

Konjska šota

Konjska šota je nedotaknjena ostanek bogastva in mahovine. Tak šota se uporablja za gnojenje tal v skoraj trup krog sadnih dreves in starih grmovnic.

Šota alkohol je narejen iz šotne šote. V tej tinkturi namočite seme bučnih in žitnih posevkov, da se znebite hroščev in mikroorganizmov, ki lahko zadenejo mlade korenine. Tudi šotni alkohol preprečuje razvoj nekaterih glivičnih bolezni rastlin, na primer, gnilobe vretenc. Tinktura šote se uporablja za škropljenje iz listnih ušes in krhk.

Tinkturo šote lahko pripravimo samostojno. Aktivna snov v njej bo šibkejša kot v tovarniških fungicidih, vendar če morate obdelati majhno površino ali več rastlin, potem vam ni treba kupovati kemikalij.

Konjska šota se prodaja v vrtnarskih prodajalnah, tako v zdrobljeni obliki kot v obliki rastlinskih vlaken velike frakcije.

Ta mineral lahko izvlečemo neodvisno. Konjica je na površini zemlje in pri koreninah dreves v močvirju. Da bi ga dobili, morate znižati nivo vode s pomočjo preusmerjalnega kanala. Konjska šota se nahaja na globini 3 m. Za to je potrebno izkoristiti nekaj dreves. Pod njihovimi koreninami in bodo največji depoziti šote. Stisnjeno šoto se lahko izkoplje z lopato. Ko se šota posuši na soncu, se lahko raztopi v alkoholu. Kemijska reakcija poteka v enem tednu. Za en teden bo alkohol postal rjav. Za škropljenje in zalivanje rastlin z šotnim alkoholom je potrebno pripraviti raztopino iz izračuna ene žlice tinkture za 10 litrov vode.

Drobljen šot ne moremo uporabiti za mešanje tal in za gnojenje mladih grmičevja, pa tudi zelnatih rastlin zaradi povečane kisline tega mineralnega materiala.

Peat turf

Šota šota se uporablja za proizvodnjo biohumusa in za proizvodnjo mešanice tal za sadike. Ta mineral leži na globini od 3 m do 12 m. Struktura spodnje šote je podobna črni barvi. Zaradi tega se pogosto zamenjuje s černozemom. Vsebuje koristne mikroorganizme, ki tvorijo biološko aktivno gnojilo iz ostankov močvirskih rastlin.

Related  Bagaimana untuk memilih petrol Cina