körsbär i körsbärMånga trädgårdsmästare planterar ett körsbärsträd på ett annat slags träd och överväger inte möjligheten att ympa stekarna på andra träd. Men den söta körsbären tar perfekt rot på andra stenfruktträd, speciellt på körsbär. Körsbären är inte ympade på körsbär och eftersom de är rädda för avslag på sticklingar. Men körsbären måste planteras annorlunda än andra fruktträd. Det finns flera nyanser som måste övervägas.

Allmänna vaccinationsprinciper

Fruktträd transplanteras över den huvudsakliga ympningen. Om odlingen planteras under kryssningen av beståndet och transplantatet, kommer transplantatet att dö. Dessutom kan vaccinet avvisas på grund av oförenligheten med den vilda sorten och det nya transplantatet. Om du planterar en ny stjälk på en cultivar, blir sannolikheten för avslag lägre. Den nya ympningen ska vara minst 20 cm högre, från anslutningspunkten till beståndet och transplantatet. Om du planterar en stjälk på ett gammalt träd, så ympa på toppen.

Förbättrad kopieringsmetod

För att dra körsbär på körsbären måste du välja en ung skott och klippa den 5-10 cm.

Det är viktigt att beståndet och transplantatet är våta, så det är nödvändigt att ständigt blöta stalken i vattnet.

Gör ett snitt på skäret. Skär de tre diametrarna av scion. Det är önskvärt att göra en snitt med en skarp kniv åt gången. Sedan, på grundstammen, görs en “tunga” genom att klippa genom ett kambium av ett träd omkring en tredjedel av graftens diameter. Samma tunga är gjord och priovo. Skär sedan stammen och lagret och tejpa med tejp. Stjälken måste skäras i tre knoppar och den skivade platsen ska täckas med läsk.

Inokulering per bark

Det finns en annan metod för vaccination, som endast används om ympade stenträd till körsbär. Denna metod används för föryngring av fruktträd. Graften efter cortexen är att beståndet skärs med en sekatör för 2-5 cm, och skär sedan den i tre diametrar av scion. Klippet görs nära barken. Därefter, på sticklingar, gör samma sneda snitt som för samlingsmetoden. Klipp in i grundstammen du behöver fukta, och sätt sedan in det i ett transplantat. Sammansättningen av grundstammen och transplantatet är inslaget med elektriskt tejp. Det visar sig vara en artificiell gren.

Related  Menenun pagar daripada rumpun

Fördelen med denna metod är att två sorter av körsbär kan planteras på en grundstam. Behöver bara skära beståndet från två sidor. Sticklingar skärs i tre knoppar. Stamstocken och avklippspunkterna hos stekarna ska täckas med trädgårdslak för bättre överlevnad. I det här fallet är två isolerade sticklingar fästa tillsammans med ett isolerande tejp, inte bara en grundstam och ett transplantat.