beskjæring pærerPære er et lysende tre som ikke tolererer fortykkelse av kronen. Derfor, for å øke utbyttet, blir pærebeskjæring utført tidlig på våren. Men, i motsetning til andre frukttrær, er en pære kutt veldig overfladisk, som etter alvorlige beskjæring løvfellende knopper raskt danne skudd, og trekrone tykkere enda mer.

Riktig beskjæring pærer

Fullstendig fjern kun pasienter, frosne eller visne grener, og deretter – vokser inne i kronen.

Hvis det er mange grener som vokser inne i kronen, kan noen av dem ikke fjernes, men kuttes til en løvnær nyre rettet fra stammen. Da vil en slik gren gi et sideskudd, hvorpå blomsterknopper vil danne, og med tiden vil frukt komme fram.

Pære, som alle frukttrær, vokser ved hjelp av trinn, de såkalte “knærne”. På årsskudd oppløst vegetative knopp, vokser gren og dermed tynnere, lagt ny høst løvskog knopp og spire vokser, tynning enda mer, hvert år filialen utgjør ny vekst. Avstanden fra nyren til nyre er vanligvis den samme. Denne avstanden kalles “kneet” eller gevinsten. De fleste pæresorter utgjør ikke fruktknopper på årlige trinn. Men oppdrettere brakte ut slike varianter, hvis vekst allerede ved en alder utgjør blomsterknopper. Mer til de svake grener er ikke brøt ut under vekten av frukten, belastningen på disse gevinstene avta, forkorte dem med en tredjedel av lengden av årsproduksjonen. Dermed får de resterende fruktknoppene flere næringsstoffer, og fruktene øker i størrelse.

Det er bedre å ikke la grener gaffel. Hvis den ene halvdelen av den bifurcated grenen vokser inne i kronen, blir en slik del fjernet. Også skudd vokser vertikalt oppover og danner en skarp vinkel med hovedskjelettgrenen fjernes, slik at når fruktifisering unngås frakturen.

Som med beskjæring av noe annet frukttrær, må du sørge for at hovedrotskyten er høyere enn alle andre skjelettgrener. For den raske veksten av pæren, må de fleste næringsstoffene mates til hovedrotskuddene. For å danne et nytt lag av skjelettgrener, er det nødvendig å forkorte den sentrale shootout med en tredjedel. Da vil prosessen med dannelse av nye sidebudene begynne, og neste sommer vil disse knoppene oppløse, og et nytt lag av skjelettgrener dannes.

Related  Skrb za avokado drevo doma