način razmnoževanja sadnih drevesSadna drevesa prinašajo velike sadne pridelke, zato jih mnogi vrtnarji želijo pomnožiti na svoji parceli. Cepljenja v korenini niso vedno v koreninah, zato lahko vrtnarji začenjajo uporabljati druge načine razmnoževanja.

Obstajajo trije glavni načini razmnoževanja sadnih dreves, razen za cepljenje:

  • razmnoževanje s potaknjenci;
  • strjevanje;
  • Metoda umetnega oblikovanja korenov na veji.

Te metode plemenske zagotavljajo visoko stopnjo preživetja novih sadik. S tem novim sadilnega materiala v celoti ohranja vse lastnosti matičnega drevesa, ki je zelo pomembna za reprodukcijo nekaterih vrst sadnega drevja.

Reprodukcija sadnega drevja s potaknjenci

Razrezi za razmnoževanje sadnih dreves, pridelanih jeseni med oblikovanjem krošnje. Pecice shranite v zamrzovalniku v zamrzovalniku ali jih spustite v lončke. Tako boste oblikovali zdrave sadike, ki jih poleti posadite na odprtem tleh.

Za pridobivanje novih sadik se uporablja tudi metoda zelenega razmnoževanja.

Potaknjenci morajo posadimo v senci in dobro zaliti,. V bližini potaknjenci voziti nekaj klinov, na katerih potegnite belo krpo. Tako ustvarite mini rastlinjak. Ko bodo potaknjenci koreninski sistem, so presadili na sončnem mestu in se uporablja za debla sadika kompleksnih gnojil in overrotten kravjega gnoja.

S tem pomnoževanjem je stopnja preživetja potaknjencev 70% celotne količine sadilnega materiala.

Reprodukcija sadnih dreves s plastmi

Za pridobitev novih rastlin je zagotovljeno, da uporabite metodo razmnoževanja sadnih dreves s plastmi. Izberite spodnjo vejico odraslega sadnega drevesa in odstranite lubje iz njega v krog. Ta proces imenujemo zvonjenje.

Povezovanje upočasni odtekanje hranil iz ročaja, ki povečuje stopnjo nastajanja koreninskega sistema. Da bi začeli proces oblikovanja korenin, ukrivi navzdol podružnico na tla in pour “obroč” na zemlji.

izobraževalni sistem bo korenin v treh mesecih, in prihodnje poletje bo mogoče ločiti sadik od matične rastline in presajenih na novo lokacijo. Preživetje sadik s to metodo reje je 100%.

Umetno oblikovanje korenov blizu veje

Če ste bend podružnica na tla, ni mogoče, da bi luknjo v plastično vrečko in dal paket na progi, in nato napolnimo s paketom tal. Paket tie svoboden, ki omogoča dostop zraka do panoge, rahlo navlažite zemljo. Ko oblikovane korenine, ločite sejance škarje in presaditev na novo lokacijo.