Metoden for reproduksjon av frukttrærFrukttrær gir store fruktutbytter, så mange gartnere ønsker å formere dem på sin tomt. Vaksinasjoner tar ikke alltid rot i stammen, så gartnere kan begynne å bruke andre former for reproduksjon.

Det er tre hovedveier for reproduksjon av frukttrær, bortsett fra vaksinasjoner:

  • forplantning av stiklinger;
  • lagdeling;
  • Metoden for kunstig rotdannelse på grenen.

Disse reproduksjonsmetodene sikrer en høy overlevelse av nye frøplanter. Samtidig beholder det nye plantematerialet alle egenskapene til modertreet, noe som er svært viktig for reproduksjon av et bestemt utvalg av frukttrær.

Reproduksjon av frukttrær ved stiklinger

Stiklinger for reproduksjon av frukttrær høstet på høsten under kronens dannelse. Oppbevar stikkene i dypfrysing i fryseren eller slipp dem i potter. Dermed vil du danne sunne frøplanter, som deretter plantet på det åpne bakken om sommeren.

For å skaffe nye frøplanter brukes også metoden for grønn forplantning.

Stiklinger skal plantes i penumbra og godt vannet. I nærheten av borekaks kjøre et par tapper på hvilke trekke et hvitt stoff. Dermed opprett et miniatyrhus. Når borekaks vil rotsystem, de er transplantert til et solrikt sted og anvendes på trestammer frøplante komplekse gjødningsstoffer og overrotten ku møkk.

Med denne multiplikasjonen er overlevelsesgraden av steggene 70% av den totale mengden plantemateriale.

Reproduksjon av frukttrær etter lag

For å få nye planter garantert, bruk metoden for reproduksjon av frukttrær etter lag. Velg den nederste grenen av voksen frukttrær og fjern barken fra den i en sirkel. Denne prosessen kalles ringing.

Ringing senker utløpet av næringsstoffer fra stikkene, noe som øker rotasjonshastigheten for rotsystemet. For å starte prosessen med rotdannelse, bøy grenen til bakken og fyll “ringen” med jord.

Related  Najviac trvácnou a užitočnou rastlinou je dlaň s dátumom

utdanningssystemet vil heie på tre måneder, og neste sommer vil det være mulig å skille frøplante fra morplanten og transplantert til et nytt sted. Overlevelsesgraden av frøplanter med denne reproduksjonsmetoden er 100%.

Kunstig rotdannelse nær grenen

Hvis man bøyer grenen til bakken er ikke mulig må et hull i en plastpose og sette pakningen på linjen gren, og deretter fylle med jord pakke. Pakke tie løs, som gir luften adgang til den gren, fukter jorden. Straks de var dannet røtter, skille frøplante sakser og transplantasjon til et nytt sted.