hage azaleaDen ytre skjønnhet og ømhet av azalea er ganske villedende. Til tross for at de fleste av sine varianter vokser utelukkende i innendørsforhold, er det noen varianter som ikke frykter russisk vinter. De føles ikke bare bra på det åpne bakken, men selv alvorlige frost på 30 grader kan ikke forårsake skade på slike, ved første øyekast, skjøre planter. En av dem er azalea løvfugl storblomstret.

Variety beskrivelse

Som kjent fra navnet på arten er løvfargede azalea en stor gruppe planter, som i en hvileperiode faller blader. Til tross for dette er det mye brukt i landskapsdesign på grunn av det spektakulære synet på blomstringstidspunktet, når det er stor blomsterblomstring av de mest varierte fargene som blomstrer på grenene. Blomstringen varer i 2 måneder, mens i den midterste delen dekker blomstringene hele bushen, nesten skjuler løvverk under.

Busken vokser ganske stor og kan nå en høyde på 1,5 m.

Blant de vakreste og mest berømte varianter av løvfargede azalea kan man merke seg slike varianter:

  • Gibraltar;
  • Klondike;
  • Golden Eagle;
  • Irene Koster;
  • Persil;
  • Secil og andre.

Funksjoner av dyrking og omsorg

For løvet azalea er det nødvendig å velge et lyst sted i hagen, men med spredt belysning. Hvis busken vil være en hel dag under solens stråler, kan blomstrende kan og ikke vente, fordi bladene faller før høsten kommer, og selve anlegget har ingen tid til å knytte knoppene.

Som sine romkamerater foretrekker azalea storblomstret lys og næringsrik jord, så det er bedre å erstatte 50 cm lag med en ny, lett og fruktbar jord.

Det er viktig å vanne busken regelmessig, spesielt når fantastiske blomster blomstrer på den. Den siste vannavladningen er nødvendig for å bli utført i november, etter å ha trukket lapnikens stub etter det. Også, azalea reagerer godt på sprøyting (men ikke å knopper).

Related  Naučiť sa zbierať huby správne bez toho, aby ste obetovali prírodu

Unge planter skal mates med mullein om våren, men blomstrende azaleaer trenger allerede i mineralske stoffer som kalium og fosfor, som må innføres etter blomstring.

Også to uker etter slutten av blomstrende busker kuttes, fjerner de tregte og tykkende buskskuddene. De resterende grenene er forkortet med en tredjedel av lengden.