vokst fra avocado groperAvokado er en eksotisk frukt som vokser på et høyt tropisk tre. Fra stenen av denne frukten kan du vokse en sterk frøplante, som med riktig pleie vokser opp til 2,5 m i høyden, avhengig av potensvolumet.

Du vil ikke få frukt fra et slikt tre. For å bringe frukt, er det nødvendig å plante en fruktbærende gren på lageret, så mange elskere av eksotiske planter vokser avokadoer, som et grønthusverk.

Sted for dyrking av avokado

Avokado-frøplanter for normal vekst og utvikling krever mye sol og varme, så en gryte med en plante er plassert på sørvinduet. Avokadoens rotsystem tolererer ikke vannstagnasjon. Derfor, når du planter et frø, må det tas hensyn til flere forhold:

  • Plantepotten må nødvendigvis fylles med løs sandaktig leamjord: grunnlaget for jordblandingen er sand og løvverk;
  • For å beholde fuktighet er jorda mulket;
  • om vinteren blir vanning redusert slik at bladets tre ikke begynner å bli gule og falle av.

Som en mulch, kan du bruke hay, hage perlite eller vermikulitt. For å dekorere potten med avokado-treet, kan du plante urteaktig planter langs tankens omkrets.

Topp dressing og behandling av avokado

Avokado-treet reagerer godt på befruktning. Om sommeren blir fosfor- og potashgjødsel introdusert i jorda, og også bladbehandling med hydrogenperoksidoppløsning utføres. Etter bearbeiding vil plantens blader finne en rik grønn farge, treet vil danne nye sterke skudd.

Rive av bladene med de tørkede kanter er ikke verdt det, siden treet kan dø på grunn av utilstrekkelig dannelse av klorofyll. Slike blader fjernes først etter at sunne skudd er dannet.

Om vinteren påføres en liten nitrogengjødsel på jorda for å opprettholde bladets normale farge. All top dressing er gjort i form av varme løsninger. I ti deler av vann er det nødvendig å oppløse en del av det nitrogenholdige organiske gjødselet. Vær oppmerksom på at denne andelen er nødvendig når du forbereder en løsning av hydrogenperoksid.

I høst kan tre bli introdusert i jorda. Etter seks måneder med dette innholdet vokser avokado-treet til 2 m i høyden. Transplantasjon i en større krukke trenger den hver tredje måned. For ytterligere drenering av vann til bunnen av potten med dreneringshull, må det helles brutte murstein, hagen perlit eller vermikulitt.

Related  Yaz aylarında sarımsak Gübre – ash woody