sängar i en lat trädgårdTrädgården är ett mycket besvärligt företag för många sommarboende. För att avsevärt minska det stora och mycket tunga arbetet på platsen måste du använda tre principer: gräva inte, doed inte, inte vatten.

Tre principer för “smart” köksträdgård

Varför du inte kan gräva, men du måste lossa jorden. Eftersom jorden är en levande organism. I det övre lagret lever vissa mikroorganismer, och andra är nedan. När de gräver dör de och jorden blir gradvis död, eftersom den inte är bebodd av mikroorganismer. De säger: “Hon var trött, vi måste ge henne vila,” men jag undrar hur de ger en sådan “vila” till jorden? Det slutar gräva och sådd med örter-siderates. Hon fortsätter att föda. Hemligheten är att de slutar att gräva den, och det återfår gradvis sin fertilitet.

Det finns en naturlig fruktbarhet i jorden, och gräver upp jorden, vi förstör det.

Marken kan inte lämnas öppen, eftersom dess struktur kollapser. I naturen är jorden stängd på sommaren med gräs, på vintern – med ett lager av snö, på hösten – fallna löv.

För att inte gräva och inte bevattna trädgården, är det nödvändigt att mulch det. Fukten som ligger under mulken, från marken förångas inte och allt kommer till växterna, så det finns inget behov av regelbunden vattning.

Ogräs kan inte fångas i trädgården, efter det att det blivit växt i jorden kommer det att finnas många skrot från roten och i framtiden kommer nya ogräs att dyka upp. De måste rakas bort med Fokines planskärare.

Vi tillämpar växtrotation

Under det första året planterar vi potatis.

Gräva inte någonting, rakt på ogräs, det läggs ut på jordens yta på ett avstånd av 20-25 cm från varandra. Då måste potatisen vara täckt med hö. När skotten växer är det nödvändigt att lägga det klippta gräset till toppen och bilda ett stort kompostlager. En kraftig grön potatisplatta kommer att stänga kompostbunten.

Du behöver inte gräva, applicera gödselmedel på potatis, vatten och befrukta det, men lägg bara komposten till plantorna.

Nästa år på denna plats kan du plantera zucchini.

Det tredje året – kål och rödbetor.

Vi fortsätter att plantera tomater och morötter i samma trädgård, gräva inte den. Om 5 år blir det nödvändigt att skapa en ny kompost för varma sängar. Din köksträdgård kommer att glädja dig i stora utbyten.

Kök trädgård för lat – video