amaryllis av forskjellige varianterBlant bulbaceous kremplanter tar amaryllis et spesielt sted i blomstermarkørens hjerter. Denne vakre planten med stolte, høye og kraftige peduncles under blomstringen på blomstring blir den viktigste dekorasjonen av huset. Blomstene hans brukes til å lage buketter. Å gi amaryllis betyr å innrømme din sympati, og takket være det brede utvalget av blomsterarter kan du velge en plante for enhver smak.

Hva er en amaryllis?

Den spesielle egenskapen til amaryllis (foto) er at som et resultat av destillasjon forlater den første av pærene blomsterpiken. Bladene begynner å danne enten i midten eller etter slutten av blomstringen og vokse til starten av hvileperioden. De er ganske lange og smale, malt i en monokromatisk grønn farge. Etter blomstringene kommer babyer i nærheten av pæren, som er lett å forplante en blomst.

Fargestoffblomstring av amaryllis kan være den mest varierte, det er til og med varianter med grønne blomster. På en peduncle kan det være opptil 6 blomster, men ikke mindre enn 3, selv om dette er sjeldent. Lyspæren kan gi opp til to stengler, og noen ganger til og med tre, som ikke er veldig bra for henne (hun ble raskt oppbrukt, og etter en slik rask blomstring neste år, mest sannsynlig ikke blomstre). Imidlertid forener alle varianter av amaryllis en viktig detalj – deres blomsterstand er veldig, veldig store.

Amaryllis er anerkjent som en av de beste innendørs plantene for å tvinge. Blomstringen er enkel å administrere, og tilpasser dem til ønsket dato.

Populære varianter

Foreldrene til alle de eksisterende hybridblomstene er Amarillis Beladonna. På grunnlag av dette ble avledet varianter med ukarakteristisk fargestoffer av blomstrer, samt å ha flere toner. I tillegg klarte oppdrettere å oppnå arter med doble blomstrer og smalere kronblader.

Blant de mest originale og velkjente amaryllis-hybrider kan man skille slike varianter:

  1. Med enkle blomsterstand – Black Pearl, Eksotisk, Citron Lime, Rosalie.
  2. Med terryblomstrer – Double Dragon, Merry Crimmes, Macarena.
  3. Med blomsterblomster, malt i flere farger – Estella, Neon, Misty.
  4. Med smale blader – Lima, Santana, Chico.

Hvordan få nye varianter hjemme?

Vanlige blomsteroppdrettere kan også føle seg som oppdretter og få et utvalg med en uvanlig farge. Gjør det ganske enkelt: under blomstring bør bruke en børste for å samle pollen fra pollenbærere av en sort og flytte den til en annen type. Således, etter blomstring av de resulterende frø kan vokse nye hybrid Amaryllis, som kombinerer fargen av den overordnede varianter.

Blomstring av Amaryllis, egenskaper ved pollinering – video