Skrb za avokado drevo doma

avokadoAvokado je eksotično sadje, ki raste na visokem tropskem drevesu. Od kamna tega sadja lahko raste močno sadike, ki z ustrezno oskrbo rastejo do višine 2,5 m, odvisno od količine lonca.

S takšnega drevesa ne boste dobili sadja. Da bi prinesli sadje, je treba na staležu saditi sadno vejo, tako da mnogi ljubitelji eksotičnih rastlin rastejo avokado, kot rastlina zelene hiše.

Kraj za gojenje avokada

Sadnice Avokada za normalno rast in razvoj zahtevajo veliko količino sončne svetlobe in toplote, tako da se lonec z rastlinjo položi na južno okno. Koreninski sistem avokada ne prenaša stagnacije vode. Zato je pri sajenju semena treba upoštevati več pogojev:

  • Saditveni lonec je nujno treba napolniti z mehko peščeno ilovnato zemljo: osnova za mešanico tal je pesek in listje;
  • da se ohrani vlaga, se tla prelijejo;
  • Pozimi se zalivanje zmanjša, tako da se listi drevesa ne začnejo rumeniti in padajo.

Kot mulč, lahko uporabite seno, vrtni perlit ali vermikulit. Za dekoriranje lonca z avokado drevo, lahko rastline zelnate rastline vzdolž oboda rezervoarja.

Vrh preliv in predelava avokada

Drevesa avokada zelo dobro reagira na gnojenje. Poleti se v tla vpeljujejo fosforna in pepelna gnojila, prav tako se izvaja foliarna obdelava z raztopino vodikovega peroksida. Po predelavi bodo listi rastline našli bogato zeleno barvo, drevo pa bo oblikovalo nove močne poganjke.

Odtrganje listov z posušenimi robovi ni vredno, saj lahko drevo umre zaradi nezadostne tvorbe klorofila. Take liste se odstranijo šele po tem, ko se oblikujejo zdrave poganjke.

Pozimi se na tla uporablja malo dušikovega gnojila, da se ohrani normalna barva listov. Vsa vrhunska oblačila se izvajajo v obliki toplih rešitev. V desetih delih vode je treba raztopiti en del dušikovega gnojila, ki vsebuje dušik. Upoštevajte, da je ta delež potreben pri pripravi raztopine vodikovega peroksida.

Jeseni lahko v tla vpeljemo les. Po šestih mesecih te vsebine se bo drevo avokada povečalo na 2 m višine. Presaditev v večji lonec potrebuje vsake tri mesece. Za dodatno odvodnjavanje vode na dno lonca z drenažnimi luknjami je potrebno preliti zdrobljene opeke, vrtni perlit ali vermikulit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector