Skillnaden mellan reparation hallon och vanliga sorter

bär av hallonReparerad hallon är en växt som fruktar två gånger om året – på sommaren och hösten. Detta beror på dess egenutveckling. I de sydliga regionerna i Ryssland kan du få två grödor från en reparations hallon. Bären i den andra skörden lyckas mogna före frosten, och busken fruktar rikligt.

I den centrala delen av Ryssland kommer kylan mycket tidigare. På grund av tidig frost har bär inte tid att mogna på hösten, och därför kan det inte vara möjligt att odla en bärgrysbär på vanligt sätt, eftersom den andra grödan visar sig vara mager. Du kan bara få en bra andra grödan endast i växthusförhållandena. Därför odlas hallonbuske som en årlig växt. I detta fall bär hallon mer rikligt, och bären kan mogna före frost.

Låt oss överväga fruktbärande cykeln av vanlig hallon och hallon.

Hur växer vanliga hallon?

På våren blommar fjolårets skott. På sommaren bredvid dem växer nya radikala skott, och förra årets gren börjar bära frukt. Omedelbart efter avslutad fruktning är det önskvärt att skära gamla skott, eftersom de tar på sig själva näringsämnen. På hösten kasta de årliga skotten sina löv och sapflödet stannar. På våren blommar fjolårets skott …

För att hallon ska vinter övervintra, måste den vara täckt av snö.

Växande av hallon hallon

På våren blommar patchen hallon på samma sätt som den vanliga hallon, på sommaren lägger den unga skott. Då börjar den gamla grenen bära frukt. Den första skörden mognar snabbt, så i slutet av sommaren bör den gamla skottet klippas så att unga skott har tid att mogna och börjar bära frukt. Före början av frost lyckas unga skott få full skörd, men inte hela äggstocken kan mogna på grund av att det är kallt väder. Unga skott slänger löven, men de lämnar en torkad äggstock, vilket är ett distinkt drag i hallonhasbär. Så hallon vilar till nästa vår. På så sätt växer reparations hallon i Rysslands södra delar och tar emot två grödor från den.

I mitten av Ryssland, med en lapp av hallon, kan bara en skörd från unga årliga skott skördas. På hösten skärs hallon helt.

Skära hallon under roten, eftersom skadedjur kan övervintra skadedjur.

Nästa vår kommer hallon att ge unga tillväxter som befrukts mer rikligt, eftersom växten har ackumulerat många näringsämnen under den senaste säsongen. Skörden kommer mogna i slutet av augusti – början av september.

Jord måste befrukas med organiskt varje år, eftersom hallon kräver mycket näringsämnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector