rotade björnbärsfrönBlackberry används redan i Ryssland. Uppfödare har tagit ut mer än 100 sorter av denna gröda. Bland dem finns sorter med ryggrad, liksom björkbärande sorter. Stora och frostbeständiga Blackberry buskar kläckdes. Fruktbärbärsbärbjörnbär. Frukt förekommer på tvååriga skott.

Om en sort som köpts på marknaden eller i plantskolan trivs med sin skörd, kan du multiplicera det själv. I det här fallet är svarta bär inte bara för ny konsumtion, men också för beredning av läckra drycker och doftande sylt.

Hur man sprider en blackberry

Multiplicera björnbär på flera sätt, men den mest effektiva – sommarreproduktionen av gröna sticklingar. För att stekarna ska bli bra måste du förbereda krukor. I augusti skärade brombispiskar till fyra njurar. Varje snitt ska ha tre sidoskott. Höjden på varje snitt är 30 cm till 40 cm. Beredda sticklingar planteras i behållare med jord. Sandig lamm eller sandjord är väl lämpad för odling av björnbär, men buskar rotar i någon bördig jord. Blackberry svarar bra för att gödsla med organiska gödningsmedel.

Boskens rotsystem kommer att utvecklas bättre om magnesiumhaltiga gödningsmedel läggs till jorden.

Framställning av plantor

För reproduktion av björnbärspottar eller plastflaskor med två liter, skuren i två delar, kommer det att göra. Shilom i flaskor gör dräneringshål.

Använd flaskor av brun plast. I sådana flaskor kommer rötterna från björnbäret att vara bekvämare, eftersom behållarna med mörk färg lockar mindre solvärme.

Kapaciteter fyller jorden och planteringarna i dem. Vidare gräva ett hål 5 cm djupare än behållaren med ett handtag och placera flaskorna i dem. I varje grop är det nödvändigt att hälla 2 cm vatten. Detta görs för att stimulera bildandet av rötter. Då är hålen begravda, och jorden är väl bevattad. Tre veckor senare kommer björnbärspinnarna att rota. Flaskor bildar en tät jordklump. Tack vare honom kommer plantan att överföra transplantationen perfekt till en permanent tillväxtplats.

Related  Splošna priporočila za vzdrževanje dnevnih piščancev

Efter transplantationen är plantorna väl vattna och befruktade, och björnbärsträvarna är bundna på trellises. I framtiden, bakom busken, måste björnbäret tas om hand: att trimma och mulka växten.