у функцији Ланчана тестера је неопходан алат за сваког љетног становника. Уз њу можете смањити и смањити дрвеће, као и грађевинске радове. Ланчане тестере су опремљене бензинским или електричним моторима.

Алати бензина су снажнији. Користе се у тешким грађевинским радовима. По правилу, трошак моторних тестера је много већи од цене електричних алата. Намењени су професионалној употреби.

Ако планирате да користите ланчану тестеру за летњи рад, изаберите електрични алат.

Таква пила захтева минимално одржавање, лакше је поправити. Снага алата је довољна за све задатке у предграђу.

Како удобно користити продужни кабел

Када радите са електричном моторном тестером, неопходно је користити продужни кабел. Дуљина стандардне жице за тестере је 30 цм. Ако утикач кабла и додатни прикључак нису добро повезани, пила се зауставља. Они доводе до ломљења ланца и, сходно томе, до отказа алата.

Отварање кола током рада може довести и до повреде оператера. Због тога многи љетни становници користе самосталне уређаје за ношење продужног кабла и сигурно поправљају везу.

У самопроизведеним причвршћивачима нема потребе, пошто произвођачи електроплочица обезбеђују прикључак за продужетак у дизајну алата. У сваком моделу ланчане тестере, ово причвршћивање је рупа која се налази на задњој ручки алата.

Да би у њега уградили продужни кабл, његова жица је преклопљена на пола. Електричне тестере произведене у складу са европским сигурносним стандардима опремљене су специјалним пластичним клиповима. Они обезбеђују поуздану фиксацију утикача жице пиле за тестере у продужној утичници.

Припрема моторне тестере за рад

Прије рада са електричном тестером, проверите да ли је алат правилно подешен. Потребно је проверити:

  • ниво уља у резервоару;
  • сила напрезања ланца и правца њеног кретања;
  • Да ли је ланчаник алата исправан?

Related  Samle kvalitet agurkfrø

Пилана се никада не сме покренути без пуњења резервоара за уље, у супротном ланац ће брзо постати досадан и електрични мотор ће запалити. Такође, пре рада прилагодите напетост ланца. Размак између пнеуматика и ланца треба да буде 2 мм.

Пре инсталације, исправно инсталирајте ланац. Правац његовог покрета мора се подударати с стрелицама на гуми. Ако дуго користите пилом, уклоните поклопац алата и очистите погонски ланац од пиљевине.