Fokine planI hagen må hver hagebruker ha verktøy for jordbearbeiding. Med hjelp av disse verktøyene kan du forberede jorda for å plante forskjellige avlinger. På våren er jorda gravd med en spade og løsnet av raker. Høstarbeidet utføres ved hjelp av gafler og flate kutter. Et sett med hageredskaper som trengs for jordbruk, består av mange verktøy, vurder noen av dem.

Fokine Cutter

Fokine Cutter er designet for å løsne jord og fjerne ugress. Den består av et spesielt bøyd blad og et stort tre- eller metallhåndtak. Den nedre delen av bladet er buet i form av to. Bladet er skjerpet på begge sider. Den danner en rett vinkel med verktøyhåndtaket. Den laterale delen av flyet er beregnet for løsing og mulching av jorda når du skjærer ugress. På grunn av det faktum at den laterale delen av instrumentet er flatt, klipper den ikke opp røttene av ugress, men kutter bare av den grønne massen over jorden. Røttene til ugresset vil dø, fordi det ikke vil bli en prosess med fotosyntese. På grunn av dette spres ikke ugresset rundt området. Den fremre delen av Fokine-flyet er veldig praktisk å lage furrows.

Skjære kutter rask

Kutteren er beregnet for dyrking av jord mellom tett plantede planter. Verktøyet består av et blad laget av to buer. Takket være det smale håndtaket og bladet i form av en løkkefliser, er det praktisk å arbeide i gangene. Verktøyet berører ikke avlinger, men griser bare ut ugress og løvetann fra jorda.

På grunn av den lave vekten, er feien oftest brukt til å arbeide på tunge jordarter.

Den øvre delen av bladet til dette verktøyet er ikke spesielt skarpt. Dette gjør det enkelt å løsne jorda. Den nedre delen av flyet skal skarpgjøres for å håndtere tung jord. Etter at jorda er behandlet med dette verktøyet, er det ikke nødvendig med graving eller lufting av sengene.

Rake for å samle poteter

Et blad rake for oppsamling av potet laget av tre tenner, mellom hvilke er avstanden 10 cm. Bredden på hakene er 3cm. På grunn av de store tenner lett kan løfte tunge potetknoller på overflaten av jorden.

Råsen for å samle poteter er ikke beregnet for å løsne jorda.

Slike raker er veldig praktiske å samle ikke bare poteter. På grunn av de avrundede endene av tennene, ødelegger raken ikke det kommersielle utseendet på rotkulturer, så det er veldig praktisk å bruke dette verktøyet for å samle rødbeter og gulrøtter.