Samla kvalitet gurka frön

gurka frönOgorodniki köper frön av gurkor i trädgårdsbutiker. De mest utsökta och givande sorterna lämnas för avel. Du kan föröka gurkor med frön. Denna metod är tidskrävande, men det är värt ansträngningen, eftersom du får en stor mängd planteringsmaterial. För att få kvalitetsplanteringsmaterial är det nödvändigt att följa flera regler.

Urval av mogen frukt

För att få frön, lämna gurkaskärlen frukten fram till augusti. I mitten av augusti torkas gurkor av gul färg.

När du plockar gurkor på frön, var uppmärksam på grönsakens stam. Det måste torka helt. Om stjälken är grön har frön ännu inte fått tillräckligt med näringsämnen. Gurkor med ett grönt peduncle lämnas på piska tills det torkar helt.

Välj rätt frön

Efter att ha samlat den övergripande frukten, granska dem noggrant. Det är nödvändigt att extrahera frön bara från gurkor med fyra kamrar (tetraedral). Sådana frukter är feminina. Frö av sådana frukter kommer att växa buskar med en bra äggstock. Frön från manliga frukter ger inte stora utbyten, eftersom de främst kommer att blomma med manliga blommor. Manliga frukter av gurka – tre-kammare (tresidig).

Skär frukten av gurka. Så du kan bättre urskilja manliga och kvinnliga frukter. Det är också nödvändigt att skära av sidodelen av kvinnliga frukter. Bitterhet ackumuleras i fröna. Av dessa frön kommer att växa bittra gurkor.

Förbereda fröna för plantering

Gurkor frön är i ett transparent skal. Detta skal är snabbt försämras, vilket minskar hållbarheten av frön. För att bli av med skal, är fröna torkas i solen under tre dagar. Resterna av filmen kan tvättas av i varmt vatten. Alla de fulla frönen sjunker till botten av tanken, och de tomma fröna kommer att flyta uppåt. Alla tomma frön måste filtreras ut. Komplett – för att montera med en sikta. Därefter torkas sådana frön.

Förvara frön på ett kallt mörkt ställe. Det märks att om fröna lagras under lång tid, flera år, produktiviteten av buskar av dessa frön ökar signifikant.

Plantera frön av gurkor på våren. Beroende på sorten sås sängarna i mitten av april-slutet av maj.

Skriv behållaren med frön och planterade fröna i sängar av endast en typ, eller en hög risk för korsbefruktning av gurka. Om perepylyatsya sorter kommer frön av sina frukter för att samla in inte lyckas, eftersom ingen ökning hybridsort avelsmöjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector