nasturtiumplanterNasturtium er en upretensiøs blomst, men det liker et varmt klima. I den sentrale sonen i Russland og i sine nordlige områder dyrkes denne planten på en frøplanteform. Frø av capuchin er plantet i frøplanter. For å garantere skuddene, plantes to eller tre frø i en kassett, som trer inn i jorden med 1,5 cm. Hvis frøene er sådd dypere, kan de ikke tillate spiring. Jorden i kassetter er godt vannet med en desinfiserende løsning. Du kan bruke stoffet “Phytosporin” eller mangan. Løsningen av kaliumpermanganat bør være en mettet rosa farge og romtemperatur. Kassetter med frø er plassert på sørvinduet for å sikre god belysning.

Hvis plantene ikke får nok sollys, vil det begynne å strekke seg mot solen. Slike frøplanter kan ikke plantes på friluftsområdet, fordi plantene ikke vil overleve. Ekstruderte frøplanter kan plantes i en gryte.

Velge de riktige potter

For å få en god bush av nasturtium fra dårlig kvalitet seedlings, må det være riktig plantet i en plante potten. Planten skal danne et godt rotsystem, så det er bedre å plante det i en løs sandslam, slik at røttene kan utvikle seg lettere. Kashpo skal være grunt, men bredt, da rotsystemet av kapuchin er overfladisk og vokser i bredde. Nasturtium liker ikke stagnasjon av vann, så bruk en pott med dreneringshull, og for å sikre ytterligere drenering av vann – hell et dreneringslag på bunnen av potten. Som avløp kan du bruke kalsinert elvesand, hageperlitt eller knust rød murstein. I kashpo sovner du søt, lammet jord, så er det godt vannet med varmt vann. I oppvarmet jord vil rotsystemet av nasturtium bli bedre.

Related  Dodržiavame pravidlá ukladania hľúz gladiolu

Planting av frøplanter i potter

Ekstruderte frøplanter er plantet i oppvarmet jord på syvblader, eller på de første par ekte bladene. Plant nasturtium i en vinkel på 45Oh, eller liggende. I dette tilfellet dannes et større antall røtter i frøplanten. Etter planting i jorda er plantene plassert på den sørlige sill. Jord skal være dekket opp og vanning – kutt, slik at plantens rotsystem ikke roter. I klart vær må potter med frøplanter bli utsatt for direkte sollys. Tre uker etter planting i potten, vil nasturtium danne en sterk busk.

Blomsten skal vokse i en plante til neste vår, bare da kan nasturtiet plantes på det åpne bakken.

For å bevare blomster for det neste året, bør kapuchinbusken bli utgravet fra jorden, igjen transplantert i en gryte og plassert på en vinduskarpe.