ukoreninjeni potaknjenci robidaBlackberry se že pogosto uporablja v Rusiji. Rejci so pridelali več kot 100 sort tega pridelka. Med njimi so sorte s hrbtenicami, pa tudi bukovimi sortami. Velikih in zmrznjenih robidnih grmovnic so se izvalili. Sadje robidnice robida. Sadje se pojavlja na dvoletnih poganjkih.

Če je sorta, kupljena na trgu ali v vrtcu, zadovoljna z žetvijo, jo lahko sami pomnožite. V tem primeru so črne jagode dovolj ne le za svežo porabo, temveč tudi za pripravo okusnih pijač in dišečih jam.

Kako razširiti kupino

Pomnožite robide na več načinov, vendar najučinkovitejša – poletna reprodukcija zelenih potaknjencev. Če želite, da se potakne dobro, morate pripraviti lončke. Avgusta so biči iz kamna razrezane na štiri ledvice. Vsak kos mora imeti tri stranske poganjke. Višina vsakega reza je od 30 cm do 40 cm. Pripravljeni potaknjenci so posajeni v posodah z zemljo. Peščena ilovica ali peščena tla so primerna za gojenje robidnic, vendar grmovje korenita v katerikoli rodovitni zemlji. Blackberry dobro odziva na gnojjenje z organskimi gnojili.

Koreninski sistem grmov bo bolje razvit, če se v tla doda gnojila, ki vsebujejo magnezij.

Priprava sadik

Za razmnoževanje lončkov ali plastičnih dveh litrov steklenic, razrezane na dva dela, bo naredil. Shilo v steklenicah naredi drenažne luknje.

Uporabite steklenice iz rjave plastike. V takšnih steklenicah bodo korenine robide bolj udobne, saj vsebniki temne barve privabljajo manj sončne toplote.

Zmogljivosti v njih napolnijo zemeljske in rastlinske potaknjence. Nadalje kopati luknjo 5 cm globlje od posode z ročajem in jih položiti v njih. V vsaki jami je potrebno prelivati ​​2 cm vode. To se naredi, da bi spodbudili nastanek korenin. Nato so pokopane luknje, tla pa so dobro zaliti. Tri tedne kasneje se bodo potaknile roparice. Steklenice tvorijo gosto grmovje. Zahvaljujoč sejanju se bo presaditev odlično preneslo na stalno mesto rasti.

Related  Om de leg van kippen in de winter te vergroten, is speciaal voedsel nodig

Po presaditvi so rastline dobro zalite in oplojene, pri čemer so obrobe robida vezane na rešetke. V prihodnosti, za grmom, bo treba skrbeti za robidnico: za obrezovanje in mulčenje rastline.