ukorijenjene kupusne rezniceKupina je već naširoko koristi u Rusiji. Uzgajivači su donijeli više od 100 sorti ovog usjeva. Među njima su i sorte s kralježnicama, kao i vrste koje donose bukve. Izbušeni su veliki i grmovi otporni na mraz. Voće kupina kupina kupine. Voće se pojavljuju na biennalnim izbojcima.

Ako se raznolikost kupljena na tržnici ili vrtiću svidjela svojim žetvom, možete ga umnožiti sami. U ovom slučaju, crne su bobice dovoljne ne samo za svježu potrošnju već i za pripremu ukusnih napitaka i mirisa.

Kako propagirati kupinu

Pomnožite kupine na nekoliko načina, ali najučinkovitije – ljeto reprodukcija zelenih reznica. Da bi se reznice dobro popele, morate pripremiti lonce. U kolovozu bičeva biča prešla je na četiri bubrega. Svaki rez treba imati tri bočna izbojka. Visina svakog odrezaka je od 30 cm do 40 cm. Pripremljene reznice posađene su u posude s zemljom. Pješčana ilovača ili pješčano tlo pogodno je za uzgoj kupina, ali grmlje korijenje u bilo kojem plodnom tlu. Kupina dobro reagira na oplodnju organskim gnojivima.

Korijenski sustav grma će se bolje razviti ako se u tlo dodaju gnojiva koja sadrže magnezij.

Priprema sadnica

Za reprodukciju lonaca ili plastičnih bočica od dvije litre, izrezati na dva dijela, učinit će. Shilom u bocama čini rupe za drenažu.

Koristite boce od smeđe plastike. U takvim bocama korijeni kupine će biti ugodniji, jer posude tamne boje privlače manje sunčeve topline.

Kapaciteti ispunjavaju zemlju i biljke reznice u njima. Nadalje, izvucite rupu 5 cm dublje od kontejnera s ručkom i stavite boce u njih. U svakoj jami potrebno je uliti 2 cm vode. To je učinjeno kako bi se potaknulo stvaranje korijena. Onda su rupe pokopane, a tlo je dobro navodeno. Tri tjedna kasnije, korijenje će dobiti korijen. Boce tvore gustu zemlju. Zahvaljujući njemu sadnica će savršeno prenositi transplantaciju na stalno mjesto rasta.

Related  Uporaba šote v vrtnarstvu

Nakon transplantacije biljke su dobro zalijepljene i oplođene, a okovi kupina vezani su na tralizama. U budućnosti, iza grma, kupina će morati biti zbrinuta: za trim i mulch biljke.