klijanje lužnatog žaruljaHijasonovi nisu skloni uvjetima pritvora. Ovi cvjetovi, kao i svi bulbosi, mogu trunuti i umrijeti samo uz prekomjerno navodnjavanje i stagnaciju vode. Za uzgoj zumbulina, pješčana pašnjačka tla s dodatkom dna treseta dobro je prilagođena. Zlatojevi se mogu odabrati i prisiljavati. Poput svih vrsta biljaka, ova cvijeta mogu se uzgajati na bilo koji godišnji odmor, uključujući Novu godinu i Božić. Jazinci su masovno rasli prije 200 godina. Obojene su dvije boje ovog cvijeta.

Kako bi se širili zumbuti, može se koristiti jednostavna industrijska metoda. Kad se razmnožava iz majčinske žarulje iz jedne biljke, dobije se do 200 djece. Ova metoda reprodukcije bulbous biljaka je najbrži.

Reprodukcija zumbulja u prirodi

U prirodi, zumbul gradi dijete za vrlo dugo vremena. Oblikovanje odrasle žarulje traje pet godina. Kada višak hranjivih tvari majka žarulja stvara mali bump poput vage. Taj se proces, s vremenom, povećava i odvaja od biljke majke. Tijekom formiranja nove sijalice zumbul ranjiv na gljivične bolesti. Budući da sve hranjive tvari konzumira u formiranju novog pogona, ne zumbul cvjeta, a njegov prirodni imunitet se smanjuje.

Reprodukcija zumbula kod kuće

Za širenje zumbula kod kuće trebate žarulju koja je na miru. Na dnu (dijelovi od kojih korijenje raste) morate napraviti neke plitke rezove.

Žitne žitne žarulje za slatke trebaju samo prirodno zadebljanje, tj. Trećina promjera.

Daljnje žarulje postavljene su naopako u plastičnu posudu. U ovom spremniku sipajte 4 cm vode i prekrite staklom. Zatim se žarulje stavljaju na električnu peć. Potrebno je održavati temperaturu vode tijekom tjedna +30ohC. Još dva tjedna voda se stalno hladi na +10ohS.

U tri tjedna veliki će se broj djece pojaviti u dionicama Dona. Kada zamijenite njihov izgled, uklonite staklo iz spremnika i okrećite žarulje u uobičajeni položaj. Osigurajte odvod vode i sipajte tlo u spremnik.

U proljeće, žarulje s djecom transplantirane su u otvoreni teren. Učinite to pet godina, sve dok djeca ne formiraju žarulje punom puhanom. Ova reprodukcija traje pet godina, ali na kraju ćete dobiti više od 200 gotovih žarulja iz jedne biljke.