храњење краваДа би се повећао и повећао принос млека стоке, избалансирано млеко се мора дати млечним кравама. Храна за стоку, за разлику од сточне хране за птице, састоји се од мале количине житарица. Основа за мешавину зрна је јечам. Такође можете користити основни кукуруз. У сложеним хранилицама додајте компоненте као што су:

  • сунцокретово јело или оброк;
  • пшенични отвори;
  • “Трицалцијум фосфат”.

Лек “Трицалциум пхоспхате” промовира нормалан развој скелета код говеда. Мешавина зрна мора бити подмазана у машини за зрно зрна, користећи металну мрежу величине 3Кс3 мм. Овај део хране је погодан за конзумацију стоке.

Пропорција хране за одрасле

За одрасле у крмљивој храни, потребно је додати више јечма и пшенице у односу на један према једном. Повећање удјела зрна позитивно утиче на развој органа абдоминалне шупље говеда. Смањивање удјела сунцокрета ће повећати принос млека краве, али ће смањити количину мишићне масе. Удео препарата “Трикалтсиифосфат” за одрасле је 0,6% од укупне хране. На 20 кг мешавине зрна потребно је додати 120 г препарата.

Пропорција хране за теле

Код телади, додатни јечам се додаје у саставну храну. Јечам се добро апсорбује, тако да помаже да се истегне стомак телета. Телета са продуженим стомаком савршено савладавају било коју храну. Ако се стомак животиње не протеже, онда теле једу само траву и сено.

Неке животиње могу одбити да једу пшеничне мекиње и јечам. У овом случају, они морају бити добро утрљани и додати храном у виду мрвица.

У мешовиту храну за теладину додајте повећану количину сунцокретовог оброка за брзи скуп мишићне масе. Превођење телади на одрасле пропорције мешовитих сточних хране могуће је од полугодишње доби. Удео препарата “Трицалциум пхоспхате” износи 0,3% укупне запремине мешовите сточне хране.

Related  Evde hippeastrum bakımı