korisna svojstva mahunarkiBean biljke su vrlo česte u Aziji i Europi. Japanski kuhar kolače grah tijesto, a engleski doručak grah u umaku od rajčice s prženim jajima i tostom. Uzgoj mahunarki je vrlo jednostavan. Ne vole teške tla i stajaću vodu, ali inače su nepretenciozne. Jednostavnom brigom za mahunarke uzgajaju se u svim zemljama svijeta. Postoji ogroman broj jela grahom i grahom. U XX stoljeću su dobivene nove sorte mahunarki. Bilo je žute šparoge, bijele, crvene i ljubičaste grah. Također su proizveli i nove grahove velikog tijela. Bilo je crnih i žutih sorti.

Grah mora biti isključen iz prehrane, ako pate od bolesti želuca i crijeva, kao i gihta. Potrošnja graha ili graha utječe na formiranje plina, stoga ih je teško probaviti. Da biste izbjegli probavne smetnje, dodajte kopra ili koromač na posuđe pomoću mahunarke.

Vrste graha i graha

U svijetu se grah obično dijeli na velike i male. Domovina velikih grah se smatra Amerikom. Fino grah je uzgojen u Kini.

U Europi, grah se obično podijeli na šparoge i mahune. Školjka se koristi zajedno s mahuna u svježem ili prženom obliku. Voće zelenog graha se kuha i peče. U svježem obliku, grah zelenog graha se koristi u fazi mlijeka zrelosti i dodaje u salate.

Prihvaća se podjelu graha prema ocjenama. Postoje vrste bijele, crvene, zelene, žute i ljubičaste grah. Voće ljubičaste sorte graha boja maslina. Ljubičasta grah je najviše slatko, osim toga, plodovi ljubičasta grah pergament sloj nije, tako da se mogu jesti svježe.

Grah se obično podijeli na velike plodove i male plodove. Također postoje bijele, crvene i crne grah. U mahunama graha nalaze se 3 do 5 zrna promjera 7 mm.

Mliječni proizvodi bogati su proteinima, u crvenim grahom lizin i triptofan – aminokiseline koje se mogu dobiti samo od mesa. Ako ne jedete meso, može se zamijeniti grahom i grahom.

Žute šparoge grah se koriste svježe, sadrži prirodnu zamjenu šećera. Zbog toga ga mogu koristiti dijabetičari.

na mahunarki bazi prehrani se koristi za brzo mršavljenje, jer su grah, grah i grašak su veliki broj sirovih vlakana koja se ne probavlja u tijelu i djeluje kao sorbensa.