лансирамо рибу у рибњакСлатководна риба је нежна према неги. Она може живети и расти у малом језеру без постављања аератор и филтера за воду. Монетарни и физички трошкови одржавања таквог језера ће бити минимални ако се успостави уравнотежени екосистем.

Рибари су подељени у младе и формиране. Млади се сматрају акумулацијама испуњеним водом мање од три године. У таквим рибњацима још увек се сила дна и раст нових врста алги.

Испорука младог језера

Трчање рибе у младим рибњацима је ризично, јер њен имунолошки систем пати. У прве три године након попуњавања рибњака водом, његов екосистем није уравнотежен. Због тога је ризик од вирусних болести становника резервоара веома висок.

Да би се овај ризик умањио, потребно је у акумулацију покренути мали број људи. Пожељно је користити неколико врста рибе, пошто се болести не преносе из једне врсте у другу.

Риба се репродукује веома брзо, поготово ако у језеру не водите пљачке врсте. У малом младом рибнику трчите рибу брзином од 10 г тезине по 1 м2 подручје резервоара. Чување у јесен.

Годишње повећање броја златних крапа је око 30%. Три године у вашем језеру ће бити велик број риба, а екосистем је уравнотежен.

Чување старих језера

Стари језери сматрају се старијим од три године. У таквим језерима већ је формирана велика крмна база за рибу.

Ако вегетација у језеру заузима више од 25% укупне површине водене површине, а дубина рибњака је 4,5 м, може се лансирати у рибњак великог крапа. Риба се започиње брзином од 30 г тежине по 1 м2 подручје резервоара.

Под условом да годишње уловите 30% стоке, екосистем формираног језера ће остати у равнотежи. У супротном, риба ће почети да се топи.

У будућности преоптерећење језера ће довести до “цветања” воде, слабљења имунитета шарана и оштећења читавог становништва различитим болестима.

Технологија складиштења језера

За заливање рибњака потребно је:

  • припремити физиолошки раствор користећи воду из језера;
  • ставите рибу у ово раствор за три минута;
  • лансирати нове људе у језеро.

У води, растворити једну жлицу стоног соли по литру воде. Рибе у раствору се стављају да га дезинфикују. Ово је обавезна превентивна мјера. Без ове процедуре, инфекцију можете ставити у баре.