Peranti jalan kebun dari batu semula jadi

jalan taman dari batu semula jadiJalan yang dibuat dari batu semula jadi adalah elemen penting dalam reka bentuk plot taman. Dengan bantuannya, anda boleh membuat komposisi umum bangunan di laman web ini. Sekiranya ia baik untuk melengkapkan laluan yang diperbuat daripada batu semula jadi, maka ia boleh menjadi aksen utama landskap negara. Untuk trek batu semula jadi berlangsung untuk masa yang lama, anda perlu betul mencurahkan konkrit “kusyen”, pilih pelekat jubin yang sesuai dan batu diletakkan dengan teliti.

Jika anda menganggap semua nuansa meletakkan batu semulajadi di atas asas konkrit, maka jalan dari batu semula jadi akan menggembirakan anda dan mengejutkan jiran-jirannya.

Pembuangan asas konkrit

Ia adalah perlu untuk menggali parit dengan lebar kedalaman jalan taman bertujuan 10-15 cm. Parit ini dipenuhi dengan konkrit, membuat tanah di bawah batu semula jadi. Jika landasan yang anda merancang untuk membina dalam lampu, ia masih di peringkat mencurah asas konkrit perlu dilakukan dengan meningkatkan pencahayaan. Untuk ini, “batu bata” kecil buih diletakkan di dalam konkrit. Selepas konkrit telah kering, pemanas boleh dikeluarkan dari lekukan.

Jangan buat alur di bawah lekapan selepas asas konkrit kering. Jika anda membuat ceruk-ceruk sedemikian selepas pengerasan konkrit, maka di sepanjang laluan akan menjadi mikrokompak, yang akan mengurangkan hayat perkhidmatannya.

Sekiranya anda tidak merancang untuk memasang lampu di jalan, maka anda boleh mengisi seluruh parit pada satu masa. Beton mengeras selama 28 hari. Jika anda mula untuk meletakkan batu semula jadi dalam beberapa hari selepas menuang asas konkrit, bersedia untuk meletakkan konkrit tidak perlu, jika dari saat mengisi pangkal beberapa bulan telah berlalu, keperluan konkrit untuk mencuci dan menutup buku asas ini.

Menyusun batu semula jadi

Selepas penyediaan asas konkrit, perlu menyediakan batu semulajadi untuk meletakkan. Ia dipoles dan dibersihkan supaya gam berfungsi dengan baik. Jika anda tidak membasuh batu semula jadi sebelum meletakkan, gam akan melekat pada zarah tanah liat dan pasir, dan jubin batu akan tetap longgar.

Agar batu itu dapat dipatuhi dengan kukuh ke asas konkrit, gam khas mesti digunakan.

Penyelesaian berminyak mempunyai pelbagai aplikasi suhu yang berbeza. Adalah penting untuk memilih gam yang sesuai untuk keadaan cuaca anda. Ia tidak mustahil untuk bersetuju, jika pekerja mencadangkan untuk menambah aditif antibeku pihak ketiga ke gam itu.

Penyelesaian pelekat digunakan untuk “kusyen” konkrit, dan kemudian batu semulajadi diletakkan pada mortar oleh mozek ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector