tanaman aubergineTerung mesti ditanam sudah pada sepuluh hari pertama bulan Februari, kerana budaya ini dibezakan oleh tempoh tumbuh-tumbuhan yang lama. Adalah lebih baik untuk menanam benih dalam tiga peringkat, masing-masing, panggilan kedua akan selepas 10 Februari dan yang ketiga – dalam dekad terakhir bulan itu.

Kadang-kadang petani trak mengamalkan penanaman terung pada awal Mac. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, sayur-sayuran, walaupun jenis terawal, mungkin tidak mempunyai masa untuk memberi semua tanaman mereka sebelum bermulanya cuaca sejuk, jadi lebih baik untuk menanam pada bulan Februari.

Cadangan am untuk berkembang

Terung adalah salah satu tanaman yang paling menuntut dari segi pemakanan, jadi penting untuk memilih primer yang berkhasiat berkualiti, dan juga untuk memberi makan benih beberapa kali selama pertumbuhan. Kemudian ia akan tumbuh kuat dan kuat, yang akan membolehkan anda untuk mendapatkan tuaian yang baik. Tumbuh-tumbuhan, “tumbuhan kurang berkhasiat” akan menghasilkan buah-buahan.

Pelbagai jenis terung

Apabila membeli benih, disarankan untuk memberi keutamaan kepada varieti terung ini, yang mempunyai masa kematangan yang paling singkat. Dari spesies masak awal dan awal, jenis tersebut terbukti kukuh:

 1. Raja Utara. Variasi awal, mempunyai rintangan yang baik terhadap suhu rendah dan bertolak ansur dengan penyejukan Mei. Tuaian pertama masak pada akhir bulan Jun.
 2. Violet yang panjang. Tangkai bunga padat sehingga 55 cm tinggi, di mana buah-buahan seberat kira-kira 300 g sedang masak.
 3. Raja Pasar. Berbagai jenis awal, musim yang semakin meningkat adalah 100 hari. Buah-buahannya besar dan panjang (sehingga 22 cm).
 4. Burzhuy. Berbagai besar dan berbiji tinggi, dengan terung penjagaan yang baik dapat menimbang hingga 800 g dengan pertumbuhan total 70-100 cm. Buah ini mempunyai bentuk bulat yang tidak biasa, kadang-kadang sedikit memanjang, dan pulpa yang enak dengan sedikit biji.
 5. The Nutcracker. Pematangan awal, pinggang sederhana dan sredneroslyy dengan hasil yang baik, buah-buahan tidak terlalu besar, kira-kira 250 g, tetapi lazat.
 6. Clorinda. Berbagai jenis hibrid, dicirikan oleh hasil tinggi dan rintangan sejuk, disyorkan untuk berkembang di luar rumah.
 7. Putera. Berbagai besar berbuah, panjang terung mencapai 30 cm, dan dagingnya padat dan enak.
 8. Giselle. Tumbuh-tumbuhan stumpy yang rendah juga bertolak ansur dengan penurunan suhu musim bunga, menghasilkan hasil yang tinggi, berat buah tunggal – sehingga 0.5 kg. Sesuai untuk penyimpanan jangka panjang sehingga Disember.
 9. Epik. Mempunyai peningkatan rintangan stres. Apabila ketinggian semak adalah kira-kira 1 m, buah beratnya 250 g.
 10. Kerdil Jepun. Salah satu jenis pendek pendek (hanya 40 cm) memberikan buah 18 cm yang agak besar dan 300 g berat dengan kulit yang nipis dan daging manis padat tanpa kepahitan.
 11. Roma. Berbagai hasil tinggi, di mana benihnya terbentuk secara perlahan, yang menjadikan pulpa sangat enak. Tuai boleh disimpan untuk masa yang lama.
 12. Bayi Hitam. Hibrid bersaiz sederhana memberikan banyak buah-buahan, yang mana semak belukar diturunkan secara literal, manakala berat satu terung adalah hanya 80 g. Ia disyorkan untuk penanaman kontena di balkoni.

Gred terbaik terung awal untuk berkembang dalam negeri – video