buah tembikai DakarTerima kasih kepada pemilihan besar-besaran ultra-awal, sebuah melon yang lazat, berair dan manis boleh dinikmati di awal musim panas. Sebagai contoh, tembikai dakar awal digunakan secara meluas untuk berkembang di rumah hijau untuk mendapatkan tuaian awal. Jadi, dengan menyemai biji bulan Februari, buah-buahan itu masak pada bulan Julai.

Pembenihan bibit

Benih sebelum menyemai perlu direndam selama 30 minit dalam larutan kalium permanganat yang lemah, dan kemudian bilas dengan air bersih. Ia adalah mudah untuk menggunakan palet kaset untuk menyemai. Mereka mesti dipasang di rumah hijau dan diisi dengan campuran tanah yang terdiri daripada bahagian yang sama:

  • taman tanah;
  • pasir;
  • gambut.

Setiap biji diletakkan di dalam kaset berasingan di atas tanah lembap. Anak benih akan muncul selepas 3 hari.

Penjagaan lanjut untuk anak benih

Kali pertama tumbuh-tumbuhan disiram, apabila daun pertama muncul. Penyiraman dilakukan di bawah akar, mengelakkan kemasukan air pada kuman. Humidify tanah dengan kerap, tidak membenarkan ia kering. Apabila tembikai akan membentuk sehingga 6 daun, untuk merangsang rupa proses sisi puncak, seseorang harus mencubit.

Penting! Untuk keseluruhan tempoh benih yang semakin meningkat, ia perlu diberi makan dua kali dengan nitrophic atau baja kompleks lain.

Kemusnahan anak benih

Untuk menanam benih di tanah terbuka tidak boleh diteruskan sehingga awal Mei, apabila suhu udara menjadi stabil, dan bumi memanaskan hingga 14 derajat. Pucuk, bersedia untuk pemindahan, mesti mempunyai 3 helai sebenar.

Kawasan untuk tembikai mestilah disenyawakan terlebih dahulu dengan organik: memohon setiap meter persegi tanah 0.5 balang humus dan 200 g abu kayu.

Anak benih harus ditanam dalam barisan dengan jarak antara belukar tidak kurang dari 70 cm, lebar baris di antara mereka adalah 1.5 m Dari atas, tentukan arka dan peregangan filem (akrilik) pada mereka. Betulkan tepi filem ke tanah. Perlindungan ini melindungi tembikai dari pembekuan.

Anda boleh mengeluarkan penutup pada awal bulan Jun. Pada masa ini, tembikai di bawah filem itu berjaya terikat dan bersedia untuk berada di bawah cahaya matahari langsung. Pada akhir bulan Jun, satu tembikai ditanam di bawah akrilik melalui benih, membentuk buah-buahan besar dengan kulit putih dan mula masak.

Penerangan yang pelbagai

Melon Dakaro mempunyai pulpa berair, sangat manis dan mempunyai rasa yang terus-menerus. Berat purata satu janin ialah 2.5-3 kg. Ia mempunyai bentuk yang memanjang dan memanjang. Kulit berwarna kuning, ditutup dengan bersih, kasar ke sentuhan.

Pelbagai hibrida telah meningkatkan ketahanan terhadap penyakit melon.

Penanaman ultra melon Dakaro awal – video